Ovidiu Eftimie

Cartierul General

Menu Close

Primești note de-alea mici pe IMDB pentru că românii sunt bulangii și dau 10 la orice

Un bandit român (sau o grupare de bandiți) de pe internet a făcut ceva campanie să umple filmul „Două lozuri” de note de 1 pe imdb și cinemagia. Cântărețul Cătălin Striblea de la Digi24 relatează.

Sâmbătă dimineață mă uit pe IMDb. Bag un ochi să văd câte ceva legat de Două lozuri că voiam să mergem la film. Wow, 8,90 nota de pe IMDb! Cred că e cea mai mare notă pe care am văzut-o la un film românesc în ultimii ani.

Wow, într-adevăr! Să fie aceasta cea mai amuzantă comedie din lume? Hangover, de exemplu, are doar 7,9. Airplane!, o comedie cult, considerată de mulți oameni din domeniu una din cele mai bune comedii din toate timpurile, 7,8. Hai să dăm un exemplu și pentru muciferii cu cultură în cap: Dr. Strangelove al lui Kubrick, cu Peter Sellers, care apare în toate topurile ca cea mai bună comedie, sau măcar pe locul 2, are 8,5.

Știți ce este peste? BD la munte și la mare: 8,6. Nu zic că nu e amuzant, dar am impresia că Kubrick e cumva peste Mircea Drăgan iar Peter Selers peste regretatul Papaiani.

Aparent totul a pornit de la o aroganță a personajului monden Codin Maticiuc – Poponeț. Beizadea, scriitor, autor de cântece, moarte a femeilor, acest pitic renascentist a dat o prostie pe Facebook, cum e filmul în care joacă și el, și cât de bun e el la note pe imdb și cinemagia.

maticiuc-e-prost

Dăm din nou cuvântul tenorului Cătălin Striblea.

Doar că azi când am deschis IMDb-ul, filmul ajunsese la nota 5,60. WTF? Nimic nu se pupa cu ce-am auzit. Am intrat la ratings și-a văzut că cineva a avut amabilitatea să le dea în ultimele ore 340 de note de unu. 340. Adică o acțiune concertată de scădere a notei.

Da, așa e. Aflând de aceste lucruri și eu m-am dus să dau o stea, pentru că e o măgărie să faci de-astea. Pentru că, dacă n-o faci la mișto (cum e cazul cu Spinal Tap, care are nota 8/11). Nici n-am văzut filmul, dar când vezi românii că sunt bulangii și încearcă să falsifice niște date doar din patriotism, parcă îți face plăcere să le dai una peste bot.

Nu e din cauza filmului, poate e chiar bun, nu l-am văzut. E din cauza fanilor lui și a lui Poponeț, care-s niște români în cel mai peiorativ sens al cuvântului.

Share links: | | Din aceeași serie au mai apărut: |

© 2020 Ovidiu Eftimie. All rights reserved.

Theme by Anders Norén.