Ovidiu Eftimie

Cartierul General

Menu Close

Ne pregătim pentru cea mai tristă ediție de Oscaruri

Fraților, presimt că nu o să fie interesant tura asta. După cum știți, anii trecuți mai mulți actori și oameni din cinematografia americană au anunțat că, dacă iese Trump președinte, se cară în Canada. Și chiar așa s-a întâmplat, după cum știe toată lumea, că dacă nu poți avea încredere în actori, în cine să mai ai încredere? Prima care s-a cărat a fost Amy Schumer și dup-aia toți, cu George Clooney, Leonardo di Caprie și Samuel L. Jackson, a fost măcel.

Apoi, dintre ăia care au mai rămas, trei sferturi din ei au fost acuzați de abuzuri sexuale. Asta e o paletă extrem de largă care merge de la viol până la ăia care s-au plâns că a) a venit Kevin Spacey la mine, și-a făcut o labă în fața mea și mi-a dat un ceas de câteva mii de dolari și b) am vorbit cu Louis CK la telefon și l-am auzit cum își face o labă.

Altfel, ca predicții, trebuie să câștige mulți negri, că trebuie continuată tradiția de anul trecut când s-a dat că a făcut scandal redutabilul actor Will Smith, apoi filmele cu subiect care contează, gen femeia care există și are un necaz și, probabil, filmul politic care i-o zice cum trebuie lui Trump sau cu cine mai avem noi/ăia probleme.

Vestea bună e că, din ce prevăd, nu mai e o presiune așa mare să-i dăm un premiu unuia din milă, cum a primit Leo acu doi pentru unul dintre cele mai penibile roluri ale sale. Mă rog, ar fi Gary Oldman, că a tot fost sărit, doar că e în categorie cu doi negri și nu vrem să fim rasiști. Și unul dintre ăia e Denzel, genul de om care a luat Oscaruri și pe vremea când existau actori adevărați, nu milogi sprijiniți de politică.

Altfel, treabă importantă, merită să stai noaptea s-o vezi, nu-i așa că toată lumea știe cine a câștigat Oscarul pentru cel mai bun actor anul trecut? Fără google, știm? Știiiiim.

Share links: | | Din aceeași serie au mai apărut: |

© 2020 Ovidiu Eftimie. All rights reserved.

Theme by Anders Norén.