Cartierul General

Predarea abstinenței în școli nu ajută la nimic

Organizația de părinți „Vrem ca toți copiii din România să fie la fel de cretini ca noi”, adică „Asociația Părinți pentru Ora de Religie” (dar și alte organizații) au mai propus o tâmpenie zilele trecute, cum că tinerilor, în școală, ar trebui să li se predea abstinența.

Cel mai enervant la inițiativa asta mi se pare faptul că ăia ignoră complet ce este un elev plin de hormoni, vorbind din cărți, biblii și, cel mai probabil, creierul chisnovat al Lianei Stanciu, veriga lipsă între Maria Grapini și Olivia Steer.

Îmi aduc aminte și acum cum a fost prima oară când am băgat mâna în chiloții unei fete, exact în perioada în care zurbagiii ăștia vor să pună lecții de abstinență. S-a simțit ca și cum ai pune mâna pe bot unui murg, era caldă, cu păr, fornăia și mai avea un pic și făcea „pfrrrr”. În acel moment am uitat tot, trei manuale de fizică, volumul doi din Moromeții și am devenit brusc incapabil, ca om, să mai citesc „Concert din muzică de Bach”.

Trebuie să suferi de prostie delirantă să crezi că un tânăr de 16 ani va zice „Nu, nu bag aici nimic până nu te iau de nevastă”. În 10 secunde orice puștoaică îl aduce în curul gol. Îi vrăjește dragonul ca un fachir o cobră, e suficient să-i arate țâțele. Când ai 16 ani ți se scoală nu doar la gândul că ai putea da de păsărică, ți se scoală și dacă cineva rostește un cuvânt cu P în preajma ta. Pește, de exemplu. Pantă. Pagin.

Singurul efect al acestei prostii, în afară de creșterea incidenței violurilor, a abuzurilor casnice și alte căcaturi specifice unei societăți înapoiate la cap, va fi că Ministerul Educației va mai angaja încă vreo câteva mii de retardați clinic care să te învețe că cel mai bine și mai bine este să te însori dacă vrei să dai la buci. De parcă ar fi dat cineva la buci după ce s-a însurat.