Ovidiu Eftimie

Cartierul General

Predarea abstinenței în școli nu ajută la nimic

Organizația de părinți „Vrem ca toți copiii din România să fie la fel de cretini ca noi”, adică „Asociația Părinți pentru Ora de Religie” (dar și alte organizații) au mai propus o tâmpenie zilele trecute, cum că tinerilor, în școală, ar trebui să li se predea abstinența.

Cel mai enervant la inițiativa asta mi se pare faptul că ăia ignoră complet ce este un elev plin de hormoni, vorbind din cărți, biblii și, cel mai probabil, creierul chisnovat al Lianei Stanciu, veriga lipsă între Maria Grapini și Olivia Steer.

Îmi aduc aminte și acum cum a fost prima oară când am băgat mâna în chiloții unei fete, exact în perioada în care zurbagiii ăștia vor să pună lecții de abstinență. S-a simțit ca și cum ai pune mâna pe bot unui murg, era caldă, cu păr, fornăia și mai avea un pic și făcea „pfrrrr”. În acel moment am uitat tot, trei manuale de fizică, volumul doi din Moromeții și am devenit brusc incapabil, ca om, să mai citesc „Concert din muzică de Bach”.

gura-de-cal

Trebuie să suferi de prostie delirantă să crezi că un tânăr de 16 ani va zice „Nu, nu bag aici nimic până nu te iau de nevastă”. În 10 secunde orice puștoaică îl aduce în curul gol. Îi vrăjește dragonul ca un fachir o cobră, e suficient să-i arate țâțele. Când ai 16 ani ți se scoală nu doar la gândul că ai putea da de păsărică, ți se scoală și dacă cineva rostește un cuvânt cu P în preajma ta. Pește, de exemplu. Pantă. Pagin.

Singurul efect al acestei prostii, în afară de creșterea incidenței violurilor, a abuzurilor casnice și alte căcaturi specifice unei societăți înapoiate la cap, va fi că Ministerul Educației va mai angaja încă vreo câteva mii de retardați clinic care să te învețe că cel mai bine și mai bine este să te însori dacă vrei să dai la buci. De parcă ar fi dat cineva la buci după ce s-a însurat.

31 Comments

 1. Asta merge şi pentru că la minister, acolo unde se iau deciziile, sunt numai oameni care s-au dedat la buci numai după căsătorie şi înţeleg perfect fenomenul. Oricum, după felul cum gîndesc şi acţionează, nimeni nu mai are dubii. Sechelele rămîn…

 2. maddy

  Ar trebui insistat pe ore de educatie sexuala, cu accent pe metodele de contraceptie pentru ca nici o fata minora nu trebuie sa faca un copil din cauza ca nu stie cum sa se protejeze.

  • Ender

   excelenta observatie. foarte elocvent modul in care pui in valoare mesajul artistului.

 3. Există lucruri mult mai importante de modificat la sistemul de învățământ românesc, și vorbesc despre lucruri cu adevărat utile. E nevoie de ore care să te ajute într-adevăr să te descurci în viață. De exemplu, eu i-aș învăța pe copiii din 5-8 bazele culinare, cât să nu moară de foame dacă pleacă părinții câteva ore de acasă. Orele de educație sexuală la fel, să nu mai facă 3 copii până la 18 ani.

 4. Mihai

  În zilele acestea mai de pe urmă, când şi nouă ni se pare că “de acum vremea s-a scurtat”, cercetând firea durerilor, am aflat desfrânarea încleştând pe oameni şi lucându-le de zor dărâmarea în întindere şi în adâncime. Iar pe de altă parte preoţii vremurilor noastre n-au mai urmarit-o ca păcat şi ca atare să o măture afară din Taina lui Dumnezeu, adica din căsătoria creştină. Aşa se face ca, “lipsind preotului conoştinţa legii şi bătrânului sfatul” (Iezechiel 7,26), oamenii orbecăie în mulţimea neştiinţei şi a lipsei de sfat, care s-a întins ca o noapte de osândă peste bieţii oameni, care dorm liniştiţi somnul de primejdie, de buna credinţă ca aceea(desfrânarea dintre soţi) nu-i păcat.

  • Unirea între bărbat şi femeie – familia trebuie să fie veşnică şi nefăţarnică.

  • Naşteţi copii cu gândul să fie slujitori ai lui Dumnezeu între oameni: odrasle pentru Dumnezeu.

  • Buna Vestire ar trebui să însemne o ridicare reală, nu numai doctrinară, a casătoriei la rangul de Taină şi deci cu roade capabile de Taină.

  • Când familia nu va fi întemeiată pe Taină, oamenii vor fi o turmă de fiare sălbatice, destrăbălate.

  • Căsătoria e o taină dintre cele 7, tocmai ca să nu îngăduie într-însa atâta şerpărie de fărădelegi, încât în zilele noastre trebuie să strigăm amarnic: Ridicaţi căsătoria din desfrânare măcar la rânduiala dobitoacelor!

  • Ridicarea căsătoriei din desfrânare la înălţimea de Taină este singura stavilă în calea pustiirii.

  • Numai atât e nunta binecuvântată de Biserică, cât e spre naştere de prunci, cât e comuniunea de iubire dintre părinţi şi copiii care vor veni – restul e numai desfrânare.

  • Domnul Hristos a mers la nunta din Cana ca să amintească oamenilor obârştia lor divină, ridicând nunta la valoarea şi harul de Taină a Bisericii. Când însă oamenii nesocotesc această obârştie şi degradează nunta, nepăzind hotarele legii, ei devin numai trup (Facerea 6,3) şi se fac fiii pierzării (Isaia 1,4), fiii diavolului (Ioan 8,44), care-L răstignesc pe Hristos..

  • Vicus

   @Mihai, ai imensa dreptate. 2 comentarii as avea:
   – casnicia e evident de la Yehova (sau Dumnezeu cum ii zicem noi astia de aci). Daca nu ar fi fost, am fi vazut oameni casatoriti si in China, India, Irak, acele tari pagane.
   – nu inteleg prostia asta moderna cu o singura sotie. Biblia ne da clar o groaza de exemple de poligamie. Ne bate Dumnezeu daca ne limitam la o singura partenera. Fie, le luam de neveste pe toate.

   Doamne Ajuta, pls

  • Knut

   mihai, conform bibliei sintem toti nascuti din incest. adam si eva au avut doi baieti pe cain si abel, iar adam doar pe acesti doi baieti. dar cain si abel au inmultit semnintia. singura femeie disponibila era eva mama lor. ia intreaba-l pe popa ala al vostru despre asta.

  • hash

   Am incercat sa citesc comentariul da-mi trebuie harta.

   Libajul parca e desprins din psaltirile scrise in chirilice in secolul saptesprezece. Poate asta e si ideea, fiecare sa inteleaga ce vrea. Nefiind de specialitate (studii teologice), ma marginesc sa dau din umeri si sa remarc ca e la fel de neadecvat ca si ‘solutia’ propusa de asociatia religioasa sus-mentionata. Vine din alte vremuri, idei ale unor insi morti de mult.

   Idei moarte si ele, din fasa, numa’ ca unii se-ncapataneaza sa le resusciteze. Cauza? Nestiinta, autoritate patriarhal-arhaica, pura prostie, disperare, sau toate la un loc?

   Copiii vor fi mai destepti, vor da din umeri, vor rade, vor face bascalie, prostii de la catedra se vor incorda si incrunta.

   Si noi va ramane sa le explicam acasa, nu la scoala, aspectele practice folosind o banana. Mi-amintesc ca profa de biologie a demonstrat asta in fata intregii clase, in chicotelile noastre fireste.

   Or mai exista si profi destupati la cap in sistemul asta de invatamant, cu toate sfortarile ministerului de profil, pus pe distrugere.

   Mai bine vedeti ce votati data viitoare.

  • alxzen

   De la daci incoace tot sunt “zilele mai de pe urma”, ne miscam si noi mai cu talent?

   Nu ne da si bunul Dumnezeu o mana de ajutor, ca noi tot incercam, da merge cam incet treaba.

  • Fratele Andryusha

   @Knut: conform Genezei 4.25 : “Adam s-a împreunat iarăşi cu nevastă-sa; ea a născut un fiu şi i-a pus numele Set.” Geneza 5.4 : “După naşterea lui Set, Adam a trăit opt sute de ani; şi a născut fii şi fiice.”
   Haideţi, înainte să comentăm ce şi cum e prin Biblie, să punem mâna şi să o citim mai întâi.

 5. Dan

  Abstinenta se poate preda la orele de educatie sexuala ca din asta fac parte. Nu trebuie ceva separat pentru asta. Si orele de educatie sexuala trebuie sa fie obligatorii in Romania. Ca orele de educatie civica. Mesajul lui Mihai nu are ce cauta din pacate la orele astea pentru ca e aplicabil doar celor care opteaza pentru orele de religie ortodoxa. Sunt crestin ortodox, dar preceptele religiei ortodoxe sunt aplicabile doar celor care sunt ortodocsi si simt asta, nu tuturor. Din cauza asta, legile din Romania trebuie sa fie facute pentru toti si consider o mare problema ca se incrimineaza consumul de droguri usoare sau prostitutia, de exemplu. Faptul ca niste organizatii cer niste lucruri aplicabile doar unei parti din noi nu ma deranjeaza cat timp nu se pun in aplicare astfel de demersuri. Legile se fac pentru toti si din pacate parlamentarii care isi voteaza pensii speciale nu cred ca stiu asta. Educatia in Romania e la pamant si desi acum 25 de ani scoala si biserica erau varfurile societatii (pe pozitii egale) azi avem o societate fara repere. Scoala trebuie sa pregateasca tinerii pentru viata si lasand misiunea asta in sarcina parintilor, presei, internetului, etc. e clar ca nu o sa mearga.Din pacate, daca educatia nu va fi finantata, profesorri cu adevarat valorosi nu vor opta sa lucreze pe un salariu de mizerie si in conditii proaste.

 6. Knut

  cum dracu se preda abstinenta? adica te duci la ora si faci ce? te abstinezi in fata lor?

  ai condei eftimie.

  • Z3Ro

   Asta si iti zic ca o sa mori in iad daca te futi…pana cand te futi si afli ca esti mult mai aproape de rai…

  • Knut

   @Z3Ro
   yo, si sa nu le uitam pe bunaciunile generoase, pentru ca dar din dar se face raiu.

  • Z3Ro

   Absolut, bunaciuni generoase cu chipuri angelice…ca sa ne pastram totusi piosenia

  • alxzen

   Le explici ca daca o baga oriunde altundeva decat in pantaloni, iti cade.

  • Z3Ro

   La saispe ani o bagi in orice…

 7. God

  Serios…..imi place comentariul lui Mihai,care cel mai probabil nu stie,ca in Crestinism,singura chestier autentica e Liturghia,restul sunt “imprumutate” din toate religiile.
  Casatoria a fost inventata de boierimea din trecut,singurul scop fiind,acelasi ca si-n ziua de azi,sa arati in ochii lumii ca tu esti cu el/ea.Restul e can-can.
  Abstinenta?Serios?Nu mai bine Educatie Sexuala?
  Asa nu mai riscam sa avem fete bolnave de frigiditate si lipsite de imaginatie,si de libertate.Probabil el nu stie ca peste jumatate din casnicii sunt terminate inca de la inceput din cauza ca nu exista compatibilitate in pat,din cauza conceptiilor,mai exact,a otravii inoculate unei fiinte.Deci,cine face rau de fapt?

  Barbatii,in proportie de 70% au amante sau viziteaza escorte din cauza nevestelor,care-i trimit fara stiinta,sau cu stiinta in bratele escortelor/amantelor.Si asta numai din cauza ca n-au evoluat,sau n-au fost lasate sa evolueze,dar educatiile voastre pioase le-au transformat in niste Hidre langa care,e imposibil sa mai traiesti.De aici si nefericirea barbatului,care,ba se apuca de baut,ba se apuca de altceva,etc etc.

  Faceti-va voi o comunitate separate,cu femeile voastre,si acolo sa va abtineti pana la adanci batraneti.Punct

  • Vicus

   @God, nu e adevarat ce spui, nu exista chestia aia: “nu exista compatibilitate in pat”. Daca te rogi Domnului, o sa invete si ea alta pozitie

  • Cr0n0s

   Serios? Nu exista incompatibilitate? Dar daca dai de una cu vaginul cat o galeata si tu ai un pispirel de 4 inci in ce pozitie ai impresia ca deveniti compatibili. Sper ca ai fost ironic sau un troll.

  • Vicus

   @Cr0n0s buddy, daca ajungem sa trebuiasca sa confirmam ironii atat de simple, inseamna ca astia cu abstinenta o castigat.
   Interesant exemplul tau oricum, poveste cum e pls, eu am patit numa invers de cand ma stiu.

  • Ion T.

   @ Vicus – adică tu o ai cât o găleată și ea are un pișpirel de 4 inci? :))

  • Vicus

   Ea are pispirel si eu am un IonT de 9 inches 😉

 8. Knut

  da, subscriu, nici mie nu-mi place ce a facut boierimea din trecut. oameni rai cu idei proaste. si nu mergeau nici la dentist.

 9. Nu abstinenta este solutia. Solutia este educarea fetelor sa nu mai devina asa usuratice. Tocmai de aia vor oamenii astia cu asociatia lor sa introduca astfel de chestiuni in scoli.

  • Jodemos

   adică să se fută conştiincios? numai cu argumente bine întemeiate?

 10. sebi

  Parerea mea e ca la orele de educatie sexuala ar trebui facute cunoscute toate metodele de transmitere a bolilor, de prevenire a lor, inclusiv abstinenta, elevul trebuie sa stie ce pateste daca si-o trage cu oricine si la orice ora. Sa fim realisti, au copiii bani de prezervative? chiar si cele mai ieftine, trebuie invatati sa isi aleaga partenerul cu atentie, sa le explice ca pot face pentru inceput si petting, stimulare sexuala, si in final sa stie ca alegerea e a lor ce consecinte are si ca ei le vor suporta nu altii.

 11. Stii cum faci pe un retard de asta sa taca? Il intrebi scurt: Auzi, tu esti virgin? La noi la clasa a functionat acum cativa ani cand ne propovaduia un lache flausat abstinenta 🙂

  • Jordan

   Corect! In alta ordine de idei, stii cum faci o fata nepregatita dar nesigura pe ea sa se futa? O intrebi daca-i virgina, ca doar e rusinos la 14 ani sa nu te fii futut 🙂

 12. gogu

  Se incearca o castrare psihologica a indivizilor….Uneori reuseste.
  Care vrea sa accepte nu are decit sa accepte. Evident pentru asta vine si nota de plata: Manuale de facut laba, salarii, CAS…

 13. Am auzit ca abstinenta asta e buna. Serios? Daca e asa buna, va rog sa-mi puneti si mie putina pe un colt de paine, vreau sa vad si eu. Se face? Da? Multumesc. 🙂

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme by Anders Norén