Ovidiu Eftimie

Cartierul General

Menu Close

Prea mulți profesori în țara asta

Când eram prin liceu mă plictiseam la ora de informatică și m-am apucat să desenez aventurile profului de info în caiet, în loc să fac algoritmi. Mă durea în fund de ce spunea ăla, eram olimpic la info și repetarea aceluiaș rumeguș nu-mi stârnea interesul. Proful chiar m-a prins în timp ce desenam aventurile lui MadNed (Pe el îl chema Nedelcu, și de-aia) dar pentru că nu era foarte perspicace, nu s-a prins că e vorba de el. Sau nu știam eu să desenez bine.

Am scăpat nevătămat, deși aș fi putut să pățesc ca ăia din Cluj de la liceul Șincai, prinși de profesori în timp ce făceau meme-uri într-un grup de Facebook. Exmatriculări, istericale, scăderi de note la purtare și o troacă întreagă de atitudini de staliniști impotenți. Cea mai imbecilă expresie citită cu ocazia asta a fost „Aceștia mai au șanse de reabilitare, dacă nu mai comit alte abateri până la finele anului”, râgâită de descendentul celei mai mari familii nobiliare de cărători de catalog din Ardeal, un profesorache de-acolo.

Deci cum, pentru că a scris undeva că profa nuștiucare s*** pula, trebuie să se reabiliteze? Ăsta e un delict, o infracțiune? Ultraj? Păi uite ce se întâmplă, mânca-ți-aș, cu ăia, exmatriculații. În loc să se facă profesori se fac polițiști, și te pândesc cu radaru în pădure. Asta e varianta bună. Varianta nasoală e că se fac miniștri și, cum pe ăștia îi cam refuză curvele, o să-și arunce frustrările tot pe voi, profesorașii de doi lei. O să taie din fondurile educației de o să vă dea sângele pe nas.

Hai, puțin bun simț haimanalelor, țara nu are nevoie de mai mulți Bănicioiu!

PS. Câțiva ani mai târziu, proful meu de info a fost condamnat la 12 ani pușcărie pentru o manevră a la Vântu, cu Cooperativa Universul Familiei.

Share links: | | Nou! Acum poți comanda

© 2019 Ovidiu Eftimie. All rights reserved.

Theme by Anders Norén.