Ovidiu Eftimie

Cartierul General

Menu Close

Polițiști amabili

Bre, o să relatez o experiență personală și luați-o ca atare. Nu înseamnă că e regulă, că e adevărul adevărat sau schimbare de paradigmă universală. Poate e percepția mea și sunt imbecil, s-a mai întâmplat, să nu ne mirăm. N-am fost plătit de Ministerul de Interne și nici nu mi-a promis Godină că mă lasă să mă dau cu alpaca dacă scriu asta.

În ultima săptămână am interacționat cu doi polițiști, de-ăia de birou. Nimic grav, de la unul aveam nevoie de niște informații, de la altul de un cazier. Bre, nu știu cum să zic, amândoi au fost super-amabili cu mine. Eu nu-s o moacă celebră, nu-s nici frumos și nici nu-s genul ăla de om plin de carismă care când intră într-o încăpere se luminează. Sunt un român generic.

Dar polițaii ăștia au fost super amabili și prietenoși. Fără aere de Dumnezeu, fără sictir, fără iritare în voce. Pur și simplu s-au comportat cum ai vrea să se comporte un funcționar public cu tine „da, sigur, fără probleme”. Zâmbeau. Păreau bine dispuși, cu chef de viață. Ambele cazuri dimineața pe la vreo 8, ambele cazuri în București. O fi ceva în aer, o fi de la salarii mărite, naiba știe. Da e o senzație excelentă să pățești așa ceva. Mai vreau.

Share links: |

© 2019 Ovidiu Eftimie. All rights reserved.

Theme by Anders Norén.