Ovidiu Eftimie

Cartierul General

Polar 2019 (Netflix)

Încă din trailer știam că o să fie un film prost, dar chiar a reușit să mă surprindă. E uluitor de prost.

Așa că am dat pe skip înainte să verific dacă nu cumva m-am prins din primele minute despre ce e vorba în el, da, așa e, drept urmare m-am uitat pe HBO la Jumanji 2, pentru că e cu The Rock, și absolut orice prostie de film e de două ori mai bună cu The Rock. Serios, m-am uitat într-o seară la Journey to the Center of the Earth 2, care e tot cu ăsta, și deși filmul e o prostie, nici nu mi-am dat seama când m-am uitat până la final.

Tehnic, nu-mi place Jumanji, nu m-a interesat primul că era cu Robin Williams și filmele cu Robin Williams sunt foarte greu de digerat, de la Good Will Hunting la Mrs. Doubtfire (exceptând The Fisher King). Jumanji are un sequel neoficial, Zathura: A Space Adventure, care chiar mi-a plăcut, că nu e cu Robin Williams. Știind că nici Jumanji 2 nu e cu Robin Williams, m-am putut uita liniștit la el.

Și e fain, nu ca Polar cu Mads Mikkelesen, care e foarte prost. În afară de danez are tot felul de actori de mâna a paișpea, scenariul previzibil și inevitabila scenă de bătaie sângeroasă pe hol care trebuie acum să existe în toate filmele din cauza Oldboy, de la ăsta la Titans. Pe de altă parte, Jumanji 2 îl are pe The Rock, pe amicul lui Kevin Hart, care-i amuzant, pe Jack Black, care-i amuzant și el, o gagică și unul din frații Jonas, care nu este enervant.

Și cred că știu care-i faza la Netflix de tot vomită filmele astea, le face din marketing, dacă sunt suficient de mulți fraieri care savurează un anumit tip de scenă, un anumit actor, o anumită schemă de scenariu, bagă totul într-un computer și fac o omletă de-asta inspidă. Cam ca Bright. Sau Cloverfield Paradox. Sau IO, despre care m-am convins că-i prost, pentru că nici măcar trailerul n-au reușit să-l facă interesant.

15 Comments

 1. Filmele astea sunt ceea ce își dorește publicul – nu ceea ce dorește Netflix să le dea, ci ceea ce își dorește publicul să vadă. Polar aparent e făcut după un comic book, și asta schimbă totul, oamenii sunt deja înnebuniți de așa ceva. Au uitat să se uite dacă e un film prost sau bun, și acum îl discută în prostie pe fenta „e diferit față de comic book”.

  E ok, Netflix nu moare încă de foame. 😛

 2. P

  Nu cred ca am vazut vreun film prost, sau greu de digerat cu Robin William.

 3. Bogdan

  Bird Box a influentat niste pusti (tampiti) din SUA sa refaca scene din film, au condus legati la ochi si au provocat accidente. Mi se pare cam mare influenta Netflix, ir tampenia unora chiar infinita.

  • eftimie

   Mie mi se pare cam străvezie chestia aia, cât de complicat o fi să plătești niște oameni să se filmeze făcând asemenea tâmpenie ca apoi să faci niște buzz?

 4. Răzvan

  Mi-e teamă când mă gândesc cum va fi serialul “The Witcher”. Preferam să îl producă HBO.

 5. Alex.D

  Hai sa fim seriosi,netflix ne trateaza cu voma dupa voma. E ca o gluma proasta la care oamenii rad din obisnuinta de a rade.

  • eftimie

   Hai că nu-s toate rele, Stranger Things a fost ok, Dirk Gentley’s a fost ok, Happy! a fost ok. La seriale se descurcă, la filme o dau în bară.

   • un om

    au dat drumul la seria a doua din StarTrek Discovery. Yupppiiii

   • ALIN

    Sa mori tu ca ti-a placut sezonul 2 de la Stanger Things? Ala cu anarhisti retardati/justitiari/criminali ? Sau cu cavaleri Jedi/Sith care muta vagoane ? Cu cupluri interrasiale la puberii din anul 1984 in USA ?

   • Happy! E producție SciFi. Nu e Netflix.

 6. Sidney

  “1983” facut de polonezi pt NF e super OK

 7. Știi cum apar pe Amazon chinezării făcute după produse populare? Așa e și cu Prime Video și Netflix în ultimul timp: apărut ceva care a plăcut la box office? Pai facem și noi dar cu un detaliu diferit chiar dacă e exact același plot.

 8. Tudor

  Hai sa vin si eu cu my 2 cents.

  Premisa de a avea un John Wick dar cu Mads Mikkelsen avea potential imens. Puteau invata din greselile facute de catre regizorii celor 2 filme cu protagonistul mai sus amintit.

  But NOPE!
  Bad guy is a complete and total joke. His henchmen also. Nu cred ca ar fi fost actori care sa poata salva scenariul asta. Poate daca mai traia Raul Julia. Multiplicat cu nr. de actori in roluri secundare :))

  Iar faptul ca e un comic book movie nu prea e o scuza.
  Iti dai interesul sa folosesti la maxim materialul sursa?
  Watchmen and Spiderman: Into the Spider-Verse is what you get.
  Nu iti dai interesul?
  Batman vs Superman or Polar is what you get :))

  Sfarsitul e bullshit. Daca se termina filmul cu 20 de minute mai devreme era totul OK. But NOPE! Let’s shoehorn in a bullshit coincidence at the end between the main characters. Because reasons.

  Yeah yeah spoiler alert and stuff, but it’s so bad that there’s no way to spoil it even more 😀

  • eftimie

   Ai descris perfect ce s-a întâmplat. Și mie îmi pare rău de Mads M. E ca-n Batman V Superman pe care l-ai menționat, am avut o scenă excelentă de bătaie cu Batman, chiar a fost miștocuț Ben Afleck, dar restul filmului e tristuț.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme by Anders Norén