Ovidiu Eftimie

Cartierul General

Menu Close

Na poftim, încă un motiv pentru care nu vreau refugiați

Pe mine mă distrează obrăznicia Alinei Mungiu Pippidi doar pentru că eu pot fi și mai obraznic decât ea, că nu m-am născut ieri. Într-un editorial pe Adevărul, preluat de pe România Curată, ne dojenește pe noi, ăștia care cârâim că nu vrem refugiați, spunându-ne că nu ne este rușine. Eu, de exemplu, îmi aduc aminte că nici ei nu i-a fost rușine când făcea liste de oameni curați/murdari pentru parlamentare și tot uita să-i pună pe ăia din PDL, că avea și ea niște facturi de plătit, niște șaorme de mâncat. Țin minte chiar cum am întrebat-o în conferință de presă cum e de au curățat lista de „murdari” exact cu candidații PDL și nu a avut rușine, nu s-a bâlbâit, nu nimic.

Dar nu pentru asta nu vreau eu refugiați ci pentru că nu-mi place când într-o argumentație se folosește exemplul personal, așa cum a făcut ea. Păi pisicuț moral ce ești tu, de-aia nu vreau, că după ce ați venit din Basarabia cu neamul, după ce ai mai emigrat o dată de la Iași la București, tot nu ai scăpat de accentul ăla de moldovean. Și e deranjant, ne recunoaște lumea în lume când ieși prin Berlin.

Altfel, mulțumesc și ție și altora care puneți problema umanității ignorând elefantul musulman din încăpere. Vreți să vedeți cât de mult se tace din gură pe tema asta? Mai țineți minte ASUR, organizația aia care dădea din coate și buci împotriva catedralei mântuirii neamului? I-ați auzit să zică ceva de Moscheea Mântuirii Neamului? Nu, nimic? La nivelul ăsta de lașitate s-a ajuns.

N-am eu atâta școală cât are madam Pippidi, că am fost și repetent și nici nu am terminat liceul, dar pot să vă spun un principiu frumos din artele marțiale, care sunt, practic, sporturi de bătaie și luat bătaie: Violența celui slab nu există. Cu alte cuvinte nu-mi spune că ăștia sunt inofensivi acum, pentru că acum sunt slabi, și-i poți strivi cu ușurință. Spune-mi cât de inofensivi și buni la suflet sunt când le dai o armă în mână.

Share links: | | Din aceeași serie au mai apărut: |

© 2019 Ovidiu Eftimie. All rights reserved.

Theme by Anders Norén.