Ovidiu Eftimie

Cartierul General

Poate de-aia ești nervos

De dimineață, în metrou, cu câteva zile înainte de apocalipsa amânată (greva generală) un tip îmi atrage atenția. Genul ăla de milenial / hipster / urban care turuia încontinuu. Începuse cu politica și cum a zis Pătraru o chestie foarte amuzantă, „îmi place foarte mult Pătraru, e amuzant”, după care s-a lansat ăntr-o tiradă asupra șefului lui, care e un dobitoc și nu înțelege cum trebuie făcută treaba, că jumătate din colegii lui sunt cam incompetenți, și dacă el ar fi șef ar face ordine, apoi s-a supărat pe metrou, că merge greu, că întârzie (de la mine, din Dristor, dimineața e tot timpul full, câteodată trebuie să mai aștepți unul), „normal, parcă văd că ne ține aici degeaba, o să se strice”, că el oricum face o oră cu metroul, îți pierde viața, efectiv, dar dacă scoate mașina ar face o oră jumătate în traficul ăsta și, în plus, și poluează, se duce dracului planetam și aerul îmbâcsit din capitală și cum a fost în Cehia în 2000 și a trebuit să schimbe niște bani în coroanele lor și o să plece oricum din țară, își bagă picioarele, asta e, ce să facă omul?

Se adresa unei tipe care zicea „îhm” la fiecare virgulă și care poate ar fi fugit dacă înghesuiala nu ne-ar fi ținut pe toți aproape. Iar eu trăgeam cu urechea, nu că ar fi greu, că-l auzeam și prin căștile cu „noise-cancelling” și mă gândeam că omul și-a spus și rezolvarea la problemă în prima frază, aia cu Pătraru.

Una ar fi că eu nu-l consider deloc amuzant pe DP, dimpotrivă, mi se pare teribil de anost și pare să fi absolvit secția de comedie de la UNATC, de unde ies actori identici și extrem de slabi, dar asta e o impresie personală. Dar partea cea mai importantă e că, din ce știu eu, omul are emisiunea la ora 22.30 și ține o oră, ceea ce înseamnă că eroul nostru, care o urmărește cu atenție, se bagă în pat cel mai devreme la 23.30, asta dacă nu mai intră pe Facebook să se mai plângă de cât de nasol e absolut totul în jur, cam cum facem toți. Bine, ar fi varianta să le vadă pe net, nu cred c-o face seara când ajunge acasă, iar dacă o face la job poate nu e șeful cel mai dobitoc din birou. Dar era dimineața în metrou, presupun că s-a trezit și el devreme, deci a dormit vreo câteva ore pe noapte, a băgat ceva energizant și era activat. Și no, când ești atât de nedormit, normal că ești un pic depresiv, am impresia că știința mondială e de acord cu această idee.

Pe de altă parte, eu în ultima vreme am luat obiceiul de a fi cam pe la ora 10 în pat, fără teveu în cameră, direct spre somn, că mă trezesc și eu dimineața. N-am fost niciodată un tip care să doarmă până la 12, nici măcar 10 nu prea reușeam, dar acum am început să mă trezesc înainte de 6AM. Nu-s singurul, vă știu pezevenghilor, postez textul ăsta pe la vreo 6 și văd câți intră să citească una-alta. Pe mine, personal, chestia asta m-a ajutat destul de mult, sunt un pic mai calm, dorm mai bine, ooo Doamne, chiar dorm mai bine, aveam insomnii majore și n-aveam cu ce să le combat, că nu-mi place ideea de somnifere. Și faza e că nu mă simt adormit în timpul zilei și nici că pic din picioare spre seară (am mai stat până la 12 pentru party-uri sau alte evenimente similare), mi se pare că am mai multă energie și timp iar cum trec la orizontală în cinci minute sunt în tărâmul lui Morfeu.

Altfel, voi, ăștia care sunteți treji de dimineață, cum e, tot okeiuț?

12 Comments

 1. Dragos

  Faza aia cu “băi ce bine dorm de când mă bag in pat la 10” îmi sună așa cunoscut!!!
  Eu tot dau vina pe Kindle și drept eca de cele mai multe ori mă apucă 11.
  Dar cred că e vârsta!

  Ce fac treaz la ora asta? Zbor spre casă! ETA 7h și știu sigur că nu dorm mai mult de juma de oră…Dau vina pe prea multe zboruri, dar să zic 38(?) de când nu mai dorm în avion…

 2. Catalinx

  Nope. Nu dorm de la 10 seara. Doar mă trezesc pe la 6+ . Și nu e bine nimic in țară când mă trezesc. De obicei mă culc la loc până la 7, sau 8, dacă nu e rândul meu să duc copiii la școală.

  Noapte bună.

  • eftimie

   Dacă te culci la loc n-ai rezolvat nimic.

  • Rilache

   De obicei mă culc la loc până la 7, sau 8, dacă nu e rândul meu să duc copiii la școală.

   Foarte interesant mod de a spune „Am făcut o greșeală în viață și acum o tratez ca pe o muncă chinuită de menaj.”

 3. Elena

  si eu dorm intre 10 pm – 6 am, dar as dormi mai mult

 4. Alex

  Neața,

  Am două luni de când mă trezesc la 5 AM. Adorm între 9 și 10 seara. În felul ăsta pot să lucrez aprox 2 ore până se trezește fiică-mea. Faza e că dacă nu mă trezesc, de pe la ora 6+ dimineața încep să visez foarte intens, nu coșmaruri, dar chestii în care sunt foarte prezent și mă trezesc mult mai obosit. Mno, acuma să vedem cand vine și succesul ăla despre care tot vorbesc oamenii de pe net 😛

  • eftimie

   A, nu cred că are legătură cu succesul. Sunt și mecanici de locomotivă care se trezesc la ora aia sau oameni care vând la Mega la casă și nu pare să fie destinați succesului.

   • Ender

    un casier odihnit de la mega are cu totul alt tonus cand te intampina cu traditionalul: “buna ziua! punga?” fata de unul lesinat si rupt de somn care mai e si nervos ca nu vine pauza aia nenorocita.

 5. Catalinx

  @Rilache boss: Nu știu despre ce greșeli vorbești tu, eu pe unde mă uit văd numai succese.
  @eftimie: Desigur. Nici nu intenționez. Rezolv când mă trezesc . Ideea e să nu fiu nervos, nu ?

 6. Da, e ok. Pe la 6.15 mai pun un lemn pe foc în șemineu, la 6.30 mă duc în beci să pitrocesc varza. E aproape gata. Iau 2-3 mere din ladiță si le bag în rucsac. Uneori mai fac și sandwich-urile copiilor, dar de regulă le face doamna. Pe la 7.30 deja sunt în formă și mă pun pe direcție spre birou.

 7. Harald

  …numa’ o secundă, stai umpic… deci cum? „Dristor”? „de la mine”?… Să-nțeleg c-ai trădat aristocraticul, cosmopolitul și exclusivistul Berkeni? Poate-a zis Turnu Măgurele ceva, o fi înjurat… The Defenders of the Homeland are bulversated.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme by Anders Norén