Ovidiu Eftimie

Cartierul General

Menu Close

Poate un pic de comunism n-ar strica în țara asta

Într-un fel ar fi fain să iasă Ponta și să ne reîntoarcem la valorile comunismului ceaușist. Deși au trecut abia 25 de ani de la ultimul regim „nu ești cu noi, ești împotriva noastră”, foarte mulți gospodari au uitat cum stă treaba.

Am putea începe cu băieții care au gândit mesajele agresive cu ieșitul la vot. Băbăieți, votul nu-i obligatoriu mânca-v-aș creierii. Stăteam acu 7-8 ani de vorbă cu un negru din Frăția Musulmană căruia i se părea de căcat că trebuie să se ducă obligatoriu la vot, să iasă Mubarak. I s-a părut straniu când i-am zis că eu am atâta libertate încât îmi permit să nu merg la vot. A încercat o dată, a primit un pat de AKM direct în ficați. Fasciștii ăștia urbani se apropie de momentul ăsta, de la „nu votezi, ești un bou” până la un cap în gură nu e mult.

Apoi mai sunt „creativii” cu ideea aia de închis blogul de ziua alegerilor, să dăm un semnal, să iasă lumea la vot. Coa, mă dau un om inteligent, ca dovadă că nu l-am închis, ce semnal dau cu asta? Plm, durează 30 de minute să voteze omul. Poate stă la coadă, de ce să nu savureze un excepțional text literar pe telefon? De-aia ar fi bun comunismul ceaușist, pe vremea aia nu erau promovați chiar toți incompetenții: genul de om care vine cu idei de-astea n-ar fi ajuns mai departe de adjunct de tractorist.

L-avem și pe năzdrăvanul acesta care e mâhnit că Black Friday-ul românesc un se organizează corect, organizat, înstr-o singură zi. Ce-i haloimăsul ăsta cu fiecare magazin cu BlackFriday-ul lui? Eu știu ce profi a avut el la facultate, unul dintre ei era un cunoscut comunist brașovean care făcuse deal cu ceilalți patroni de ziare din oraș să nu cumva să dea vreunul salarii mai mari la negrii care lucrau pentru ei, că strică piața. Și ăsta era printre profii buni, unii dintre ei erau clinic retardați. Din păcate, așa e în capitalism, fiecare face reduceri când vrea mușchiul lui, și adoptă o tradiție americană doar cât îi convine. De-aia la Mec sunt mici iar în când iese omul la grătar la iarbă verde tot mici face. Că Mec-ul, ca și BlackFriday-ul, e ok până la un punct. Dup-aia, suntem liberi să punem cât muștar vrem! În comunism, ai avea voie doar la un borcan de muștar pe lună.

Ar fi fain să avem comunism și pentru Biserica Ortodoxă. Cocalarii de-acolo au uitat ce-i smerenia, obrăznicia a atins cote maxime și nimic nu-ți bagă mai mult credința în cap decât niște popi la bulău. Cârnații ăștia în sutană au uitat că nici dictatorul dement nu preda socialism științific în clasele 1-8 așa cum vor ăștia să bage religie la copchilași. Creștinismul este născut din martiraj, e bine să le aducă cineva aminte cum e cu asta.

Și-n final, pentru toți histrionii care dau share la ultima prostie a lui Robert Turcescu. Băbăieți, ați uitat cine-i individul? N-au trecut nici două luni. Numai pentru asta și merităm încă 50 de ani de comunism de-ăla, apăsat, nord-coreean.

timbru comunist

foto: Soviet Union Stamp via shuttersock

Share links: |

© 2019 Ovidiu Eftimie. All rights reserved.

Theme by Anders Norén.