Ovidiu Eftimie

Cartierul General

Menu Close

Ce plafon maxim la creșterea copilului, eu vreau eliminarea plafonului minim

Cea mai mare mizerie în faza cu banii pentru părinții care cresc copii este plafonul ăla minim. Oricât de proastă și bețivă ești, dacă ai găsit unul să te lase grea, statul îți dă o mie de lei să-l crești. De ce? Ce fel de copil va crește ăla dacă mă-sa n-a fost în stare să producă un venit măcar cât salariul minim pe economie? Ce-o să-l învețe aia? Cum să cerșească bani de la stat.

Știu, e plină țara de mame eroine care se dedică mămitului pentru a crea viitoarea generație de șomeri. Dar, pentru că am fost vaccinat la timp și nu cred în hippioțeală, știu că majoritatea mamelor fără ocupație care fac copii nici n-ar fi în stare să facă altceva în afară să desfacă picioare.

Apoi mai e și faza următoare. Avem o femeie care muncește pe minimul pe economie. Merge zilnic la un job nenorocit, de la 9 la 5, poate și mai mult. Zice că vrea să facă un copil, statul o compensează. Colega ei care n-a muncit în viața ei, a fost nu doar curvă ci și un pic proastă, că nu l-a obligat pe bou să ia prezervativ, primește aceiași bani. Aparent nu, dacă n-ai muncit niciodată, primești doar 200 de lei. Tot e o sumă mare, orice sumă e o sumă mare.

Deci, hai, fără plafon minim. Sunt de acord să-ți dea statul bani să crești încă un cretin pe care trebuie să-l întrețin eu mai încolo din ajutor social, dacă dovedești că ai muncit măcar un an, măcar pe minimul pe economie. Nea ăla care ia 35.000 de euro pe lună bani de creștere a copilului nu-mi face o gaură în bugetul de stat. Dar cei 100.000 de copii crescuți de proaste de la țară/oraș de căcat care n-au muncit o oră în viața lor o să distrugă, pe termen lung, viitorul întregii țări. Pentru 1% șansă să iasă un nou Creangă, un nou geniu din sărăcie, cheltuim cam mulți bani. Plus că Creangă era bogat, și abia după ce a ajuns mare a trăit din banii statului.

Share links: |

© 2019 Ovidiu Eftimie. All rights reserved.

Theme by Anders Norén.