Ovidiu Eftimie

Cartierul General

De ce e mai periculos să fii Daniel Barbu decât un soldat în Afganistan

Profesia de politician este una “mai riscantă decât misiunea unui soldat în Afganistan”, dar, în același timp, este și “o vocație”, consideră senatorul ALDE Daniel Barbu. Declarația a fost făcută la Liga Aleșilor locali ALDE, vineri.

Deși mulți au sărit să-l atace pe senator, explicând că un soldat în Afganistan se expune mult mai multor pericole, eu tind să îi dau dreptate. Totul pornește de la dietă, și, dacă veți avea răbdare, vă voi da câteva date științifice, pe care le-am adunat după ce am discutat cu un grup de medici și nutriționiști.

În timp ce soldatul din Afganistan are o dietă normală, poate un pic hiper-calorică, întrucât depune un efort deosebit, senatorul român se hrănește, de regulă, exclusiv cu căcat.

Datele nutriționale despre căcatul uman ne spun că acesta conține doar 3g proteine la suta de grame. Nutriționiștii recomandă pentru un adult o medie de 56g de proteine pe zi, ceea ce înseamnă că un senator de talia d-lui Barbu trebuie să mănânce cel puțin 2 kilograme de căcat pe zi doar ca să se țină pe picioare. Soldatul din Afganistan nu are această problemă, iată, o conservă de fasole cu cârnați conține 5,6g proteine la suta de grame și multe alte chestii (legenda spune că ar conține chiar și urme de cârnați).

Aici intervin problemele: teoretic, dacă îți mănânci propriul căcat, făcut de tine, riscul de îmbolnăvire este redus. O mare parte din compoziția căcatului o reprezintă bacterii. Dacă le mănânci pe-ale tale, ok, dacă, însă, nu poți să te caci minim 2 kilograme de căcat pe zi, atunci trebuie să apelezi la prieteni, rude, cunoștințe, care să-ți trimită zilnic câteva bucăți, să le ai acolo. Dar nu știi cât de sănătoși sunt oamenii ăia, nu știi dacă bacteriile tale se potrivesc cu ale lor. Și te poți îmbolnăvi definitiv, aproape mortal.

Un mandat de senator e 4 ani, iar asta înseamnă că unul ca Daniel Barbu va trebuie să mănânce aproape 3 tone de căcat în această perioadă, riscurile de îmbolnăvire crescând exponențial în această perioadă. Iată un exemplu: după 25 de ani de politică, senatorul Călin Popescu Tăriceanu suferă de una din cele mai interesante forme delir. Acesta crede că după evenimentele de la Colectiv, România a devenit ostatica unui grup care a preluat puterea și că viitoarele guverne trebuie formate doar din parlamentari.

4 Comments

 1. Mda

  ca tot a venit toamna, dl. Barbu are optiunea sa-si puna cacatul la murat, sau in otet, depinde cum ii place dumnealui.
  astfel se asigura ca nu va duce lipsa de fecale, aceasta ambrozie a politicianului.

 2. Constantin

  Domnule Eftimie, mancatori de cacat sunt cu nemiluita acolo unde i am trimis noi !!Ptiu spurcatilor !Nici apa nu merita sa o trag dupa voi !

 3. Cristi

  Salutare, Jos palaria (sau clopu’, daca aveti rude-n Maramu’) si toata stima !
  Eu propun o schimbare de paradigma in campania electorala : sa se mearga prin circumscriptiile electorale unde au fost stampilati cacatii astia cu pancarte clare, in cazul de fata colegiul uninominal 5 , circumscriptia electorala 42 si aratat electoratului de acolo ce rahati sunt ei de fapt ! Si tot asa, pragmatic, cati imbecili s-au basit cand l-au votat pe motocicleanu etc .Adica un pic de geografie a colegiilor, macar sa stim cu aproximatie zona unde cretinii au votat cu cristiana anghel de pilda .

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme by Anders Norén