Cartierul General

NN Pensii nu-ți mai spune cât ai contribuit la fondul privat de pensii

UPDATE: Între timp s-a rezolvat problema, a fost o eroare de sistem. De răspuns n-au răspuns la mesaje, a mințit ceva operatoarea la telefon, dar s-a reparat.

„Bună, Ovidiu,

Astăzi am întâmpinat, pentru o scurtă perioadă de timp, o eroare în aplicatie, eroare care a fost rezolvată rapid de echipa noastră tehnică. La ora la care ai scris echipa se ocupa deja de fixarea bugului. Ne cerem scuze pentru disconfortul creat. Îți mulțumim pentru sesizare și te rugam sa ne scrii direct ori de câte ori întâmpini o situație similară.
Toate cele bune!”

Ca probabil jumătate din românii cu loc de muncă și o anumită vârstă am pensie privată (pilonul II) administrat de NN, care e fostul ING. Acu vreun an, când am auzit că pesedeul vrea să-mi fure din pensie, ceea ce a și făcut, parțial, mi-am activat contul la ei să văd cam cât ar vrea să fure. Ei bine, pe vremea aia mi se spunea cât am contribuit, cât e rata, cât e „unitatea de fond”, de-astea.

Acum, că mi-a atras atenția un coleg, nu mai găsești informațiile astea nicăieri în cont. Tot ce ai de făcut e să bifezi o chestie prin care ești de acord să primești un spam lunar de la ei. Bine, și dacă vreau să știu acum cât am? Nimic.

Așa că suntem în situația în care ne certăm cu pesedeul hoț să nu fure din pensie și sperăm că NN-ul nehoț (lol) va exista până prin 2070 când voi putea să ies legal la pensie și nu-mi va fura ăsta banii. Per ansamblu, ideea de pensie pare să fie o țeapă pe termen lung, poți doar să alegi culoarea și vârful.