Ovidiu Eftimie

Cartierul General

Menu Close

Patriarhul Daniel a uitat să vorbească de cea mai mare bogăție

În calitate de Tutankhamon viu de aur al acestei nații de totemiști, Patriahul Daniel a glăsuit și o predică de început de post. Probabil că i-a zis cineva de la departamentul de marketing că lumea e deranjată de câți bani cere și primește constant, așa că a zis să vorbească despre bogăție.

Pentru început, poza care ilustrează articolul de pe Basilica.ro. Observați cum are mai mult aur în jur decât Ramses al II-lea.

sursa foto: basilica.ro

Astfel, Dani spune că „Bogăţia nu este rea în sine, dar modul folosirii ei poate fi rău sau bun”. Mai zice că sunt bogați material, care sunt săraci spiritual și invers, săraci material care sunt bogați spiritual, și cică asta ar fi varianta mai bună. Cică îmbogățirea spirituală este ceea ce ar trebui să căutăm, că aia ne apropie de Dumnezeu: „îmbogăţirea sufletului cu daruri spirituale ale Duhului Sfânt, cultivate ca virtuţi sau rodiri ale sufletului: dragostea, bucuria, pacea, îndelunga-răbdare, bunătatea, facerea de bine, credinţa, blândeţea, înfrânarea, curăţia”.

Și mă uitam la enumerarea asta și meditam cu privire la bogăție și învățăturile creștine despre ea și ce-ar avea nevoie poporul ăsta să audă și observ că lipsește ceva: Obișnuit doar să cerșească, lacomul Golden Boy care ne invită la cumpătare a uitat cea mai mare comoară, munca. A, și n-o zic eu, e în Biblie, cartea după care, teoretic, se ghidează fariseii ăștia. Că acolo scrie următoarele:

Pilde 12:27
Cea mai scumpă comoară pentru om este munca.

Sursa: publicația oficială a BOR
Share links: | | Din aceeași serie au mai apărut: |

© 2020 Ovidiu Eftimie. All rights reserved.

Theme by Anders Norén.