Ovidiu Eftimie

Cartierul General

Patriarhul Daniel a uitat să vorbească de cea mai mare bogăție

În calitate de Tutankhamon viu de aur al acestei nații de totemiști, Patriahul Daniel a glăsuit și o predică de început de post. Probabil că i-a zis cineva de la departamentul de marketing că lumea e deranjată de câți bani cere și primește constant, așa că a zis să vorbească despre bogăție.

Pentru început, poza care ilustrează articolul de pe Basilica.ro. Observați cum are mai mult aur în jur decât Ramses al II-lea.

sursa foto: basilica.ro

Astfel, Dani spune că „Bogăţia nu este rea în sine, dar modul folosirii ei poate fi rău sau bun”. Mai zice că sunt bogați material, care sunt săraci spiritual și invers, săraci material care sunt bogați spiritual, și cică asta ar fi varianta mai bună. Cică îmbogățirea spirituală este ceea ce ar trebui să căutăm, că aia ne apropie de Dumnezeu: „îmbogăţirea sufletului cu daruri spirituale ale Duhului Sfânt, cultivate ca virtuţi sau rodiri ale sufletului: dragostea, bucuria, pacea, îndelunga-răbdare, bunătatea, facerea de bine, credinţa, blândeţea, înfrânarea, curăţia”.

Și mă uitam la enumerarea asta și meditam cu privire la bogăție și învățăturile creștine despre ea și ce-ar avea nevoie poporul ăsta să audă și observ că lipsește ceva: Obișnuit doar să cerșească, lacomul Golden Boy care ne invită la cumpătare a uitat cea mai mare comoară, munca. A, și n-o zic eu, e în Biblie, cartea după care, teoretic, se ghidează fariseii ăștia. Că acolo scrie următoarele:

Pilde 12:27
Cea mai scumpă comoară pentru om este munca.

Sursa: publicația oficială a BOR

9 Comments

 1. Closed

  Vezi că-ți dă cu anatemă dacă mai pomenești de muncă, păgânule!

 2. Andrei Zlaczki

  Aurul din poză este adevărat sau e din ăla din trompetă?

  • eftimie

   Mă îndoiesc că PF Dani s-ar face de rahat cu tombac sau alamă. 100% 24k, pariez.

 3. Ender

  munca? ejneboon? daca muncesti cand dracu sa te mai ocupi de “dragostea, bucuria, pacea, îndelunga-răbdare, bunătatea, facerea de bine, credinţa, blândeţea, înfrânarea, curăţia”

 4. Man

  Pe vremuri munca era pentru femei si iobagi. Barbatii liberi se ocupau cu razboiul, prada si alte chestii de gen.

 5. Cosmin

  Baieti, v-o spun prieteneste, daca vreti ma credeti,d aca nu cercetati mai amanuntit: In poza de sus gasesti aur – aur doar in icoane, si am impresia ca doar in cea cu Maica Domnului. Acolo sunt cateva grame pentru ca unele icoanele se acopera cu foita de aur foarte subtire. Cele mai multe icoane se acopera, insa, cu imitatie de foita de aur, care se cheama foita de slagmetal. In rest, tot ce vedeti e auriu, nu aur – aur. Broderia e cu fir textil de culoare aurie (doar un nebun ar crede ca vesmintele liturgice sunt cu aur. La cat aur s-ar baga in broderie nu si-ar permite nici PF-ul. Un set de vesminte gasesti incepand cu 300 lei, iar pretul urca in functie de materialul textil folosit si de broderii sau elemente decorative, mana de lucru,r enumele atelierului etc.). Mobilierul e cu vopsea aurie, nu cu aur. Iar metalele de pe Cruce sau PF sunt cel mult semi-pretioase. In rest, ai dreptate cu munca.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme by Anders Norén