Ovidiu Eftimie

Cartierul General

Menu Close

Părinții tăi votează cu bandiții că n-ai reușit tu în viață

Lăsându-i la o parte pe creștinopați, care cred în familia tradițională cu bătaie și avort doar de la bătaie, restul de 15 milioane de români care n-au semnat să-și bage nasul în fundul altuia, au o idee foarte vagă despre cum funcționează familia. Ok, nu-ți bați nevasta și copiii, dar mai departe ce faci? Cum îi convingi pe bătrâni să nu voteze cu alde Dragnea?

Păi, simplu, le arăți că ai reușit în viață. Când te-au crescut un sfert de secol pe banii și cârca lor, să vii tu să le spui „băăăă, ia să vă spun cu cine să votați” e hilar. Tu n-ai un cuvânt de spus în familia aia. Tu ești pe locul 3-4. Pe primele locuri sunt, în funcție de efortul depus, maică-ta sau taică-tu. Pe locul trei frate-tu care a plecat din țară și trimite bani acasă. Tu te duci acasă să ceri zacuscă.

Orice părinte, dacă nu este din Coaliția pentru Familie, deci orice părinte de bun simț dorește tot ce-i mai bine pentru copilul lui. Trage ca un animal să reușești tu. Nu mai face concedii să te țină în facultatea de științe politice, apoi mai trage un pic să-ți adune măcar avansul pentru casă, în timp ce tu faci politică pe internet și știi mai bine cum merg lucrurile în țara asta.

Dar, din punctul lor de vedere, nu știi nimic. Metoda lor a funcționat, au reușit să te crească, chit că ești un pic tâmpit. N-ai nici un argument să-i convingi de altă variantă. Le spui că le va fi greu dacă votează Dragnea? Oricum le-a fost greu. Le spui că va fi mai bine dacă te ascultă pe tine? Dovedește-o. Fii tu ăla care ești șeful familiei, fii tu locul 1. Pleacă la 18 ani de-acasă, stai în chirie cu alți 5 inși într-un apartament jenant, trage ca animalul, trage dublu față de cât au tras ai tăi, întoarce-te după 10 ani în satul natal și spune-le: „Uite ce departe am ajuns!”. Apoi repară-le casa, trimite-i în concediu pe banii tăi, că poate ar vrea și ei măcar un sejur la Olănești dacă nu în Antalya, spune-le că nu mai trebuie să aibă grijă de nimic de-acum încolo, că ai tu brânză pentru ani buni și-apoi spune-le cu cine să voteze.

Că între promisiunile tale că „o să fie mai bine dacă facem așa” și pensia lor care vine constant, o să creadă în pensie. Că tu ești în targetul comercial și ești mai sărac decât ei în comunism, și asta se vede pe tine. Că ești boier și bei bere de import cu 15 lei în centru și încă stai la un prieten acasă. Dar știi politică, știi un căcat! Nu știi să-ți faci ordine în viața ta, cum naiba să te creadă că știi să faci ordine în țară.

Cam toți ăștia bătrânii văd pe ăștia de 30 de ani ca niște ratați. Când ei erau de 30 de ani aveau o casă, aveau minim un copil, mergeau zeci de kilometri pe jos, trăgeau ca eroii. Tu ai iPhone și păreri despre cum ar merge lucrurile bine în țara asta.

Share links: | | Din aceeași serie au mai apărut: |

© 2019 Ovidiu Eftimie. All rights reserved.

Theme by Anders Norén.