Ovidiu Eftimie

Cartierul General

Menu Close

Și, ce părere aveți de glumele cu Mahomed

Când nu lăcrimăm pentru soarta viitorilor colegi de continent e cazul să ne oprim un pic și să-i întrebăm, înainte să intre aici, ce părere au despre glumele cu profetul Mahomed. Iată, deși cinci instituții media au vorbit cu dl. Laith Al Saleh – lider al rebelilor sirieni dar și al refugiaților sirieni, care vrea să-și ducă familia în Olanda, unde are un văr și să se întoarcă la el în țară – nimeni nu l-a întrebat pe el sau pe familia lui ce părere au despre glumele cu Mahomed sau în general despre oamenii care critică islamul.

Alexander Zemlianichenko / AP

Alexander Zemlianichenko / AP

Și să ne aducem aminte de o poveste din Olanda. Regizorul Theo van Gogh mergea pe stradă, la fel și Mohammed Bouyeri. Acesta din urmă a scos o armă și l-a împușcat pe van Gogh. Dar nu mortal, că tipul a reușit să se târe până pe partea celaltă a străzii, strigând „n-o fă” și „ai milă”. Bouyeri a scos un cuțit lung și a încercat să-l decapiteze pe viu, dar se pare că era lipsit de experiență, și până la urmă s-a mulțumit să-i înfigă adânc cuțitul cât să-l omoare. La proces Bouyeri, cetățean olandez, a zis că nu recunoaște curtea, evident, plus alte chestiuni similare, cum ar fi că democrația nu poate să existe atâta timp cât nu e făcută de însuși Allah.

Lăsând la o parte nebunia omului, să vedem efectele nebuniei sale: la câteva zile după incident au fost 4 tentative de incendiere a moscheilor și 106 incidente împotriva musulmanilor.

Și dacă cineva își închipuie că lucrurile ăstea, continuând în felul ăsta, nu se vor termina cu firma Siemens construind o serie nouă de cuptoare, de data asta pentru musulmani, înseamnă că are maxim 5 ani și nu a ajuns încă la școală să citească niște istorie. Berbecii ăia înapoiați sunt atât de retardați încât nu știu ce înseamnă jihadul Vestului. Așa că: vă enervează glumele cu Mahomed? Știți că creștinii sunt în stare să ucidă milioane de oameni dintr-un foc, doar ca să experimenteze cu pacea?

Share links: | | Din aceeași serie au mai apărut: |

© 2020 Ovidiu Eftimie. All rights reserved.

Theme by Anders Norén.