Ovidiu Eftimie

Cartierul General

Menu Close

Parenting: tu la ce vârstă îi spui copilului tău că procurorul militar nu există?

Băi, vine un moment în viața fiecărui tată când trebuie să poarte discuții de-alea bărbătești, să-și asume niște chestii, să fie ăla care aduce vestea proastă la copii: moș Crăciun nu există. E o vrăjeală de-asta ce vă ziceam vouă să vă comporați ca lumea în zilele alea de Crăciun, că avem musafiri, plm. Acuma, că ai priceput cum funcționează capitalismul, hai să facem un deal. Eu îți dau niște de-astea, mită, de Crăciun și tu ești cuminte măcar în perioada aia. Că avem musafiri.

În fine, dă-i dracului de musafiri, alta era problema. Ok, cu Moș Crăciun cam știm care-i vârsta la care-i zici de-astea, pe la vreo 6-7 ani e deja ok. Întrebarea e la ce vârstă îi zici că nu există procurorul militar?

Știți despre ce vorbesc, nu, omul acela magic care apare de Crăciun (cam ca moș Crăciun) și ne mai spune cum e cu Dosarul Revoluției, ăla în care armata a tras în oamenii din țara proprie. Nu știu dacă știți care-i faza, e un contract nescris, în principiu noi avem armată să ne apărăm de ceilalți fraieri, nu să ne împușcăm între noi, că aia nu mai e armată. În fine, n-am rezolvat problema asta, dar știm că există că tot apare procurorul militar care zice că se ocupă de caz.

Și, dacă facem frumos, ne zice și că-l audiază pe Iliescu.

Și procuroul militar mai apare doar în alt moment magic, în preajma Paștelui când, ca să ne comportăm civilizat, vine pâș pâș la televizor și ne zice că-l anchetează pe Iliescu. Iar scoatem dosarul mineriadei, iar vorbește procurorul militar cum acum e groasă treaba, chiar l-am acuzat pe Iliescu de crime împotriva umanității, genocid, război nuclear, orice vă distrează, copii. Important este să fiți cuminți în perioada asta, că avem și noi musafiri. E cam ca iepurașul de Paști, care, apropo, nici ăsta nu există.

În fine, văzând acum că e groasă treaba în piață, iar aud că a apărut un procuror militar care se va ocupa de problemă, și ăsta iar a început cu vrăjeala să fim cuminți, că se ocupă el de treabă.

No, ce vroiam să întreb: cam pe la ce vârstă să-i spun lu’ fi-miu faza asta? Cam pe la ce vârstă începe să priceapă că procurorul militar nu există, că e ceva magic și inventat? Că mi-e jenă să-l mint așa, pare că-l iau de prost.

Share links: | | Nou! Acum poți comanda

© 2019 Ovidiu Eftimie. All rights reserved.

Theme by Anders Norén.