Ovidiu Eftimie

Cartierul General

Menu Close

Opel are un om care caută pe google pentru tine

Știi când ajungi atât de burghez încât nu mai trebuie tu să cauți pe Google un număr de telefon și ai un om pentru asta? Ei bine, proprietarii de Opel au genul ăsta de burghezie la dispoziție. Am aflat-o recent, că mi-a împrumutat un amic o mașină pentru câteva zile, cât e a mea în service.

No, aia era una din mașinile de firmă, de-aia hăndrălită de „agenți”, ăia, cei mai nespălați oameni din România. Două ore doar am făcut curat în ea, m-a distrat că am găsit și un Deo Stick, că deși circula cu un tomberon ambulant omul se respecta când mergea la curve sau la mă-sa (posibil să fie aceeași persoană). M-am mai distrat vreo două ore să încarc bateria, să umflu roata cu compresorul conectat la altă mașină, că nici bricheta nu mergea deși scrumiera era full de chiștoace și hai să mergem.

Merge mașina, ce să zic. Adică mergea, că azi dimineață mi-a murit în intersecție. O împing pe dreapta, zic hai să sun la Opel Assistance. Eu am fost educat prost, cu Pejo, acolo e un număr pe manualul mașinii, suni și vine cineva cu o mașină de-aia de service, niște parteneri ceva, face un diagnostic, îți schimbă bujia și te duci. Sau ce-o fi la ea. Dacă e complicat te cară la service, dacă nu, pe loc se rezolvă treaba.

Opel în schimb sunt nemți, i-am sunat, mi-au cerut VIN-ul, numărul de înmatriculare, data de fabricație, zic fii atent ce profesioniști sunt ăștia. După care mi-au dat un număr de telefon la care să sun, că ei voiau să știe datele astea poate doar pentru cultura lor generală, nu pricep. I-am sunat pe ăia, ăia m-au întrebat unde vreau să car mașina. Zic, boss, service, ceva? N-avem, boss, de unde mașină de-aia, doar platformă. Zic, merci, te sun când vreau s-o car. Sun înapoi la Opel, zic, băbăieți, voi n-aveți vreun partener real, gen, care să facă și de-astea? Iar mă iau cu VIN-uri și chestii, zic las-o baltă, zi-mi dacă aveți unul, păi avem doar tractare și nu pot să vă dau numărul așa. Și nici cât e prețul.

Mi se pare fascinant, practic au oameni angajați care pot să-ți ofere aceeași informație pe care o poate oferi orice Google, doar că aici, înainte să cauți „tractări București”, scrii și numărul de înmatriculare și toate datele mașinii înainte ca să primești pagina cu rezultate. A, și ăla, partenerul lor, nu e chiar non-stop, e așa, din când în când, suni de mai multe ori și vezi cum ai noroc. Toate astea într-un oraș în care cel puțin una din cinci mașini e un Opel Astra.

Bun biznis, băieți. UPDATE: Chiar că e bun biznisul, că am găsit rapid un tip care a luat-o cu 120 de lei. „Partenerul” Opel cerea 200.

Share links: | | Din aceeași serie au mai apărut: |

© 2020 Ovidiu Eftimie. All rights reserved.

Theme by Anders Norén.