Cartierul General

O reclamă la muncă

Dom’le, știu că am zis că merită Youtube Premium să scăpăm de reclame, da’ acum s-a terminat campania electorală și ne putem întoarce, pentru că riscăm să pierdem unele din cele mai bune reclame făcute vreodată. Cum e asta la Hornbach.

Filmul, dacă nu ai dat play, spune pe o muzică epică povestea primei zile de muncă a unui om care se duce să lucreze la Hornbach. Personajul nostru, un tânăr care pare să fi făcut freelancing până acum, intră în depozit și este copleșit de emoție când vede un loc de muncă real. Are un mic accident vascular cerebral și scapă cafeaua pe jos. Dar, din fericire, nu e singur.

La fel ca Bilbo pornit în aventura vieții sale, lângă el este un Gandalf matur, un domn cu barbă grizonată care știe lucruri, e trecut prin multe. Vezi asta în privirea lui sigură care sfredelește printre rafturi cu calmul unui uliu ce-și survolează teritoriul. Acesta l-a luat sub aripa lui pe tânărul șomer și-i arată că nu trebuie să se sperie de ce vede. „Uite”, îi spune acesta în timp ce muzica de pe fundal trece în crescendo, „mai sunt oameni aici. Nu trebuie să te sperii de ei, și ei au aceeași uniformă. Îi vezi cum râd? Râd pentru că e bine aici. Privește ce fericit taie ăla un lemn, nici nu-i pasă că-i sare rumegușul în gură. Uite-o pe doamna de la casă, e ok tipa, e tatuată, adică e de gașcă. Când aduni mulți oameni într-un loc și-i ții o perioadă de timp sunt ca o familie, că asta e familia, oameni care stau împreună o perioadă de timp din zi”.

Această nouă viață, de om al muncii, nu e lipsită de beneficii. Mentorul bătrân îi arată că are voie să pună mâna pe produsele din magazin, și chiar să se joace cu ele un pic, ceea ce muritorii de rând nu au parte. Ba chiar sunt momente în care poți și sta degeaba. Practic, tânărul nostru este educat în ceea ce înseamnă un loc de muncă, unde mai mulți oameni se adună și muncesc și la final obțin și niște beneficii de pe urma acestei activități.

Filmul se termină cu vocea epică de pe fundal narând călătoria angajatului spre casă.

Dar, cel mai important lucru: când ajungi seara acasă și ești întrebat cum ți-a fost ziua o să răspunzi Yippi jaja YippieYippie Yeah.

Adică o să fii atât de rupt de muncă că nu o să mai ai cuvintele la tine. Dar uite cât de puternic zâmbește partenera de viață, că nu doar că ai adus bani acasă, ești și atât de spart de oboseală că poate n-o s-o freci la cap cu politica și o lași în pace să se uite la telenovele. Și toată lumea e fericită.

Aceasta este o reclamă la cât de bună e munca.