Ovidiu Eftimie

Cartierul General

Menu Close

O dimineață judiciară în parc

Fostul senator Dan Voiculescu se plimba prin parc cu câinele Mircea, meditând asupra diverselor aspecte ale vieții. Chiar acum senatorul medita la bani, mai exact, cum să ia înapoi banii pe care statul, supărat pe un prejudiciu de vreo 60 de milioane de euro, a încercat să-i recupereze. Dacă n-ar fi fost pedepsit nedrept, obligat să stea doi ani și-un pic la închisoare dintr-o sentință de 10, ar fi rezolvat această problemă până acum.

Pe o bancă, mâncând saleuri dintr-un ceaun imens cu ajutorul unei lopățici, stătea Șerban Huidu, meditând și el cum, după ce a făcut un accident la schi care i-a cam fisurat capul, s-a suit din nou la volan și era neatent pe serpentine la Predeal. „Ce rău îmi pare”, spuse Huidu și își mai îndesă un saleu imens în gură. Cei doi s-au salutat și au început să depene amintiri și să comenteze cât de nedreaptă e justiția în România.

De ei se apropie un om cu glugă în cap care dădea cu mătura prin parc.

-Hei, este chiar Cheloo de la iUmor!
-Hei, da! Ce faci Cheloo-le?
-A, păi fac muncă în folosul comunității, că m-a condamnat o instanță judecătorească și la asta, pe lângă pușcărie.
-Aoleu, dar ce-ai făcut?
-Am dat un gigi unui tip și i-am cerut bani pe el.
-Ce mizerie! Nu-i așa că justiția e nașpa în România?, întrebă cu prietenie Dan Voiculescu.

Mai încolo, în dreptul locului de joacă pentru copii oprește un judecător cu un Volvo XC90 – pe care și l-a cumpărat nou-nouț din salariu – și întreabă o fetiță de 10 ani care se dădea în leagăn. „Ce faci, pisi, singurică, singurică?”.

Share links: | | Nou! Acum poți comanda

© 2019 Ovidiu Eftimie. All rights reserved.

Theme by Anders Norén.