Ovidiu Eftimie

Cartierul General

Menu Close

Numărătoarea inversă a început. Vineri

O chestie pe care am învățat-o de la Lucian Mîndruță, care a învățat-o și el de la altul mai deștept, e că orice știre de presă ține două săptămâni. Dup-aia lumea se plictisește, și caută alte chestii interesante. Condamnarea lui Voiculescu este o știre, dar este o știre de vineri.

În afară de pensionarii și nebunii care urmăresc cu sufletul la gură istericalele de pe Antena 3, și care trăiesc într-un univers paralel, restul populației va găsi rapid alt subiect de enervare. În maxim o săptămână face Ponta o tâmpenie, e inevitabil și tipul e precis ca un ceas elvețian. Cade un avion, intră un camion în stâlp, bagă cineva panica în populație cu Ebola. Îl mai țineți minte pe Gigi? Meh, deja lumii nu-i mai pasă că omul care a făcut bine la atâția oameni (cum se exprimă fanii lui) e la bulău.

Strategii de la Antena 3 au impresia că protestele lor vor fi ca alea cu Arafat sau cu Roșia Montană, doar că uită un amănunt: la ălea veneau oameni mai tineri. Pensionarii ăia care fac acum gălăgie la palatul Cotroceni pot fi dispersați cu o promoție la tigăi. Dacă Băsescu vrea să se oprească din sughițat de la râs e suficient să arunce peste gard niște ulei, făină și două găleți și gata, în trei ore Gâdea devine inamicul public numărul 1. Sunt prin trust niște jurnaliști care ar trebui să știe asta, e unul care și-a făcut talk-show de maximă audiență oferind premii în mașini de spălat și frigidere.

Până una alta, subiectul ăsta mai e valabil vreo 11 zile. Iar amenințările la adresa lui Ponta sunt greu de făcut, că e greu să convingi niște oameni pe care i-ai dresat ani la rând să creadă că Băsescu e răul suprem, că acum și Ponta e răul suprem. În primăvară îl curățau de scame mai rău ca ăia de la RTV. Mai sunt câteva luni până la alegeri, nu e timp suficient și, oricum, jumătate dintre ăia s-ar putea să moară până atunci.

Share links: |

© 2019 Ovidiu Eftimie. All rights reserved.

Theme by Anders Norén.