Ovidiu Eftimie

Cartierul General

Menu Close

Nu, proștilor, cel mai inteligent copil din lume nu e un român

A tot circulat știrea cu cel mai inteligent copil din lume care, nu numai că e inteligent, e și român. Doar că nu e e de niciunele. Iată ce s-a scris în mass-media.

Copilul în vârstă de cinci ani locuieşte în Canada şi este la origine român. La numai doi ani şi nouă luni a fost catalogat la fel de deştept precum celebrul fizician Albert Einstein sau precum Stephen Hawking, având un IQ de 154, adică aproape perfect.

Anthony Popa Urria trăieşte în Calgary, Canada încă de la naştere şi a fost desemnat în unanimitate de Organizaţia MENSA drept cel mai inteligent copil din lume. MENSA este o organizaţie internaţională non-profit a oamenilor cu un IQ mult peste medie, membrii ei clasându-se printre primii 2% la testele de inteligenţă folosite de organizaţie.

Unu, nu e la fel de deștept ca Einstein sau Stephen Hawking, hai să nu fim toți Mindruta. În primul rând că lui Einstein nu i-a măsurat nimeni IQ-ul. Poate îl avea de 5400 de puncte, poate avea 100, n-ai de unde să știi, pentru că Einstein era atât de inteligent cât să nu fie în Mensa. Apoi, nici Stephen Hawking nu și-a măsurat IQ-ul, habar n-are cât e ba, mai mult, crede că ăia care se laudă cu IQ-ul sunt niște ratați.

Trei, Mensa nu este o organizație de oameni inteligenți ci o escrocherie pentru fraierii care au nevoie de diplomă de deștepți. Singura chestie ce a desemnat Mensa a fost ca copilul ăla, sau părinții lui, să plătească o taxă anuală de deștept, pentru că cu asta se ocupă Mensa, după ce plătești testul de deștept, mai plătești o cotizație anuală să faci parte din organizația lor de deștepți.

Mumuumuu, vor bâlbâi fanii Mensa, dar sunt oameni foarte deștepți acolo. Să mori tu? Este Jeff Bezos? A dus o rachetă în Cosmos și coborât-o la loc deschizând drumul pentru explorări spațiale private. Știi de ce nu e? Pentru că nu-i atât de fraier să dea banii pe diploma de deștept. Este Bill Gates în Mensa? Era Steve Jobs? Este Elon Musk?

În schimb e semi-românul nostru, Geena Davis și Asia Carerra. Știi cine mai face scoruri mari la testele IQ? Autiștii. Știi de ce nu sunt în Mensa? Pentru că părinții lor nu au bani de aruncat pe fereastră, au nevoie de banii ăia să țină un astfel de copil.

Pe de altă parte, dacă se spunea că cel mai tâmpit copil din lume este un român, nu m-aș fi minunat. Sigur avea un cont de Facebook și o opinie emoționantă despre orice căcat.

Share links: | | Nou! Acum poți comanda

© 2019 Ovidiu Eftimie. All rights reserved.

Theme by Anders Norén.