Cartierul General

Ninja, sex și steluțe ninja

Am copilărit prin Brașov pe o stradă faină, plină de copaci care, la rândul lor, erau plini de copii, că la cinema-ul de vis-a-vis se dădeau doar filme cu Tarzan și/sau indieni. Din când în când mai erau și filme chinezești, cu bătaie, mai toți de vârsta mea știu ce-i aia o Sora 13 sau un Biciul Fermecat. În toate filmele chinezești oamenii puteau sări 10-20 de metri în sus, prin copaci sau pe acoperișuri, ca să se poată cafti și acolo. Majoritatea chinezilor negativi semănau cu Cristi Danileț, majoritatea chinezoaicelor cu Oana Sârbu îmbrăcată.

Biletele erau vreo 3 lei dacă te duceai până în ora 14.00, că pe vremea aia nu existau blogări, piariști și freelanceri și, în general, mergeau doar minorii la cinema, singuri. De fapt câte doi, că așteptam cu câte un amic să înceapă filmul, vreo 5-10 minute, apoi ne duceam la tanti care rupea biletele și ne rugam la ea să ne primească doi pe un bilet.

După ’90 am avut vreo câteva luni de libertate reală, ceea ce a însemnat că se băgau în cinema și filme care altfel nu ar fi trecut de cenzură, că un strămoș de CNCD sau CNC le considera nepotrivite cu morala socialistă. Și mă uitam la un film cu ninja, hehe, ce vremuri, când încă mai existau filme cu ninja. Era ceva complicat, cu yakuza, cu mafia din Kong Kong, cu oameni de afaceri răi ce semănau cu Cristi Danileț, în fine, pumni, picioare, steluțe ninja în toate părțile, nunceaguri, iar steluțe, ninja cățărându-se pe clădiri, ninja sărind, ninja dând cu petarde de fum etc. Și, pe la jumătatea filmului, unul din ăștia făcea niște sex cu o chinezoaică.

Știi cum e să vezi la 10-11 ani niște oameni făcând sex pe un ecran cu diagonala de 15-20 de metri? Total neinteresant! Noroc că au dat buzna niște ninja pe ușă și le-au aruncat niște steluțe în gât la ăștia doi, de i-au lichidat instantaneu. M-am bucurat în sinea mea, păi cum să întrerupi băi un film cinstit de bătaie și ninja cu fraieri făcând sex? Cine naiba ar fi interesat de așa ceva? Scârbos!

Am plecat de la film gândindu-mă că bine le-a făcut. Din păcate în zilele noastre nu se mai fac filme cu ninja și se fac prea multe filme cu sex.