Ovidiu Eftimie

Cartierul General

Menu Close

De ce nimeni nu dă doi bani pe ziariștii TVR

Contextul e următorul: Realizatorul de transferuri între televiziuni Dragoș Pătraru face publică înregistrarea unei convorbiri private în care șefa TVR, Doina Gradea, spune de o reporteriță că arată ca și cum ar avea un cap de porc și că jurnaliștii de acolo sunt cam hateri. Bun, și ce fac jurnaliștii TVR la aflarea acestei chestiuni? Cer scuze de la director, public, cu scrisorică și tot tacâmul.

Două variante aici, ori sunt ipocriți, ori sunt niște panseluțe care ar trebui să meargă la psihiatru. În experiența mea, cei vreo 10 ani în care n-am fost șefuț prin presă, am auzit cuvinte mult mai urâte de la șefi. „Hater” nici măcar nu mi se pare o jignire, să vezi când auzi „prost”, „muist”, „căcat” plus celebrele îndemne „du-te dracului” sau „mori”. A, și nu le auzi doar în presă, le-auzi și dacă ești mecanic auto, avocat sau inginer. De la șefi. Că așa sunt șefii. Niște hateri.

Și sunt convins că au mai auzit de-astea de la șefi. Deci ori fac un festival de ipocrizie foarte vizibilă și jenantă, ori chiar s-au transformat în niște panseluțe extrem de sensibile iar asta este periculos în societate. Și pentru ei, dacă le zice cumva șeful de scară „putorilor, când plățiți întreținerea” și leșină naibii Adelin Petrișor, îl ia cu salvarea că l-a înjurat cineva.

Share links: | | Din aceeași serie au mai apărut: |

© 2020 Ovidiu Eftimie. All rights reserved.

Theme by Anders Norén.