Ovidiu Eftimie

Cartierul General

Menu Close

Mulțumim Darth Vader pentru tot ce ai făcut pentru noi

Săptămâna trecută am avut ocazia să beau o bere cu, poate, cel mai mare fan Star Wars din România. Ca să înțelegeți cât e de fan, are una din machetele originale de AT-AT folosite la filmărie Empire Strikes Back. O ține undeva ascunsă într-o bancă pentru că valoarea ei de azi e de aproape un milion de lire sterline.

Și i-am expus acestui om teoria mea, cum că Star Wars ne învață că răul învinge. Lăsându-l la o parte pe Obi Wan Kenobi, întruchiparea răului absolut, avem un fel de „Republică” ce reprezintă un triumf al birocrației, ce-și exercită puterea prin niște jandarmi/călugări ce nu se sfiesc să omoare, să înșele sau să jefuiască pe oricine este suficient de inteligent cât să nu fie manipulați de puterile lor mentale.

Un „personaj negativ” pe nume Palpatine dorește să răstoarne această orânduire și reușește s-o facă fără mari probleme întrucât jandarmii spațiali nu sunt decât niște brute violente, fără urmă de inteligență. Și apoi transformă republica în imperiu, se face el împărat și conduce prin teroare întreaga galaxie. Doar fiul mâinii sale drepte, un anume Luke Skywalker, ar mai reprezenta o problemă. Atâta doar că nu reprezintă: deși antrenat aproape trei zile de unul din vechii psihopați ai republicii, tânărul ajunge și nu poate să-l bată nici pe tac-so, d-apăi pe împărat. Împăratul șterge cu el pe jos.

Noroc cu Vader, săracul, care, tot el, își ridică oasele bătrâne și-l aruncă pe împărat în hău. Vader fiind, în continuare, un tip rău, care doar dorea să conducă galaxia alături de fi-su, la fel cum Palpatine a făcut-o înaintea lui. Din păcate, fi-su e un om slab. De-aia nici nu a fost în stare să învingă, tot tac-so a trebuit să se ocupe de treabă. Iar omul meu, fanul numărul 1 al Star Wars, mi-a dat dreptate. După care am mai comandat un rând.

star-wars-vader-force-choke

Share links: |

© 2019 Ovidiu Eftimie. All rights reserved.

Theme by Anders Norén.