Cât de mult efort trebuie să faci să nu citești

Știu că sunt oameni în jurul meu care au decis, odată ce au terminat cu școala, să nu mai citească nici o carte în viața lor. Asociază sportul ăsta cu obligativitatea școlii și, no, e o senzație neplăcută. Mai grav, știu că sunt oameni în jurul meu cărora le place Game of Thrones. Pe mine nu m-a prins, nici cartea nici serialul.

Am citit primul volum până pe la jumătate și m-am plictisit. Aș zice că e formulaic și nu-mi pasă foarte mult de acest stil. Filmul e cam la fel, destul de previzibil. M-am uitat la primul sezon și nu doar că mă așteptam să moară Ned Stark, chiar îmi doream asta. Nimeni nu poate fi atât de prost și încă viu, nici măcar într-un univers imaginar.

Dar, în fine, e o chestie de gust. Nu mă prinde nici cântărețul Byron, nici glumele cu Salam și mi-am propus să nu văd niciodată filmul Babe, ăla cu porcușorul vorbitor. Pe de altă parte, când îmi pasă de ceva, chiar urmăresc problema. De-aia știu că lui Phillip K. Dick i-a plăcut Blade Runner – filmul, chiar dacă a murit înainte să fie gata. Că Ridley Scott i-a trimis bucăți înainte să-l vadă, na. Pentru că îmi place Philip K Dick.

Azi dimineață, pe internet, am văzut cel puțin trei persoane care s-au plâns că nașparlii care au citit cărțile GOT au spoliat episodul GOT în care moare prințul Joffrey. Pentru că, na, îți place Game of Thrones suficient cât să ameninți și să înjuri lumea pentru el dar nu chiar atât de mult cât să citești cartea.

spoiler GOT

Salut, cea de-a doua carte a mea, Bacalaureat, a apărut deja prin librării. O găsești online la Emag, Nemira, Cărturești sau Libris.

0 thoughts on “Cât de mult efort trebuie să faci să nu citești

 1. George Damian

  Nu înţeleg de ce se enervează lumea, oricum toţi privitorii GoT la TV îl voiau mort pe jegosul ăla mic. Cum ziceai tu: când destui oameni îşi doresc ceva, acel ceva se întâmplă. Aşa a intrat Gigi Becali la puşcărie.

  Reply
  1. Alex

   Pe principiul ăsta Văsesque era demuuuuult la penitenciar, dacă nu cumva mort. 🙂
   Dar cum cu Năstase s-a întâmplat, cu Becali la fel…e posibil să se întâmple.
   Cum facem să vă doriţi cu toţii să câştig eu la Loto? :))

   Reply
 2. Alphonse

  Nu e nevoie să citești cartea. Pe torrenți, filmul apare cu o zi înainte de a fi difuzat în România. Now, that’s a spoiler!

  Reply
 3. animal00

  poate pentru ca iti place serialul si nu vrei sa iti strici experienta vizuala citind cartile?
  avand in vedere ca ai ales sa nu citesti cartile, spoilerele sunt de porc?

  Reply
  1. eftimie Post author

   Îmi vine foarte greu să cred că ți-ai putea strica experiența vizuală citind cărțile înainte să vezi serialul.

   Reply
  2. animal00

   se poate. De exemplu in cazul Ender’s game nu a fost o tragedie.
   Pe de alta parte, am alte carti de citit, deci am folosit asta ca un fel de scuza 🙂

   Si e misto sa vezi numa serialul. Sa astepti o saptamana pentru schimbari. Asa cu cartea, termini prea repede

   Reply
 4. www.mamicamea.ro

  Nu citesc cartile dupa ce am vazut filmul pentru ca dispare farmecul, deja presupui si chiar stii care o sa fie deznodamantul, dar este o placere sa vad un film dupa ce am citit cartea, vezi lucrurile mai bine.
  In schimb obisnuiesc ca dupa ce vand un film ce are legatura cu ceva real, istorie, sa citesc mai multe despre personajele respective, sa vad ce au facut, cat este realitate in film, etc

  Reply
 5. Catalina

  Iar coloanele din scena cu Rachel (cea cu testul Voight-Kampff) au fost puse invers 🙂

  Ca să nu mai zic că Tyrell era și el tot replicant.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *