Ovidiu Eftimie

Cartierul General

Momente importante în istoria presei

Imediat după căderea comunismului împreună cu colegul de clasă Popică am editat personal o revistă de mare succes, numită Ninja Comando. Era în format A4 semi-color (doar coperțile color) și o tehnoredactam la o mașină de scris veche, a bunică-mii, era capsată cu un capsator și tipărită la xerox. Am reușit să vând 12 exemplare în școală, și chiar am scos și un număr 2. Era cu karate, ninja și glume de copii.

24 ani mai târziu, poetul și jurnalistul Marius Tucă reușește o ispravă similară, tipărind Jurnalul Național în aceleași condiții grafice (A4 partial color). Singura diferență e că ăsta e în 16 pagini, în timp ce Ninja Comando era în 12. Respect, colega!

foto: paginademedia

foto: paginademedia

3 Comments

 1. Pirca

  expresia Ninja Comando rezuma perfect tot Zeitgeist-ul anilor alora. Iar Jurnalul nu e ce crezi tu, gen un cacat de ziar bun la impachetat branza stricata, dimpotriva, e gen revista indie. Gandeste-te ca are patron un parnaias, cat de cool e asta? Iar ziaristii scriu acolo gen pe baza de voluntariat, e ca intr-un falanster sau o comunitate hippie. Blows your mind, man.

  • eftimie

   Deci Ninja Comando e un titlu bun și dacă în zilele noastre ar fi mai multe ziare care să se numească așa presa nu ar fi în căcat. Când mergi pe tarabă și ai de ales între Evenimentul Zilei și Karate Suprem Robot, ce ai alege?

   Și doi, discutăm când om găsit la anticariate trase-n țiplă ediții de JN cu poeziile lui Tucă semnate de însuși autorul.

 2. Pirca

  vezi ca Tuca e din Caracal, risti sa primesti Jurnalul in tipla cu insert de purici

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme by Anders Norén