Cartierul General

Bre moldovenilor: Totul va fi bine

Coca-Cola își închide fabrica din Moldova în cadrul unui proces de reorganizare iar frații noștri de peste Prut văd asta ca un semn rău, că lucrurile se vor duce naibii. Dacă ar avea și ei niște frați mai la Vest mai maturi, mai puțin isterici, care să le spună că nu e un capăt de țară asta, altfel ar sta lucrurile.

Când toți pseudopatrioții vorbesc de unirea celor două țări moldovenești, România și Moldova, scuipă tot felul de patriotisme de doi lei și văd asta ca o acaparare teritorială: gata, o să avem mai mult teritoriu și populație mai mare, de parcă ar fi vorba de un joc de Civilization. Nimeni nu se gândește la oamenii de-acolo, la aspirațiile și temerile lor.

Dar nu toți românii sunt bătuți în cap sau super senili, ca majoritatea intelectualilor care se împiedică prin cuvinte în publicații cu 2-3000 de cititori. Unii dintre noi mai ținem minte lucruri, și bazându-ne pe experiența noastră, de oameni care n-au trăit doar sugând la țâța statului (intelectualul român trăiește din bani de la stat, este un hamster care are un biberon lipit conectat la ministerul culturii) ținem să vă dăm niște vești bune, ba chiar pozitive.

Fraților, și la noi a plecat la un moment dat Coca Cola. Ba, stai, au plecat ăia de la Kraft, cu fabrică cu tot, direct în Bulgaria. N-a murit nimeni. Se vor întoarce. Coca-Cola s-a întors, se întorc și ciocolățarii. Băi, și noi am avut primari imbecili în capitala țării, practic 100% dintre ei. Dar am evoluat. De la un incompetent, la un klingonian, la un țigan pasioant de păcănele, la un bețiv incompetent, la un hoț, apoi un doctor incompetent și hoț actualmentele la bulău. Dar sub toate lepădăturile astea, poate chiar împotriva lor, lucrurile s-au mai schimbat: s-a mai pus o bancă, s-a asfaltat o stradă, au cam dispărut câinii.

La guvernare, numai comuniști am avut, de la comuniști isterici ca Vadim, la comuniști luminați, ca Mugur Isărescu. Guvernatorul băncii noastre naționale e atât de senil încât acu doi ani se plângea că taxele sunt mari și acum se plânge că e nasol să le reduci. Exact, atât de senil e. Prim-ministrul e plagiator, corupt, anchetat, mincinos și jumătate din miniștrii lui sunt infractori. Am avut prim-ministru pe care l-am băgat la bulău, s-ar putea să avem și un fost președinte. 90% din guvernanții noștri au dedublat prostia crasă cu o cleptomanie în metastază. Dacă voi credeți că e nasol când se ceartă idioții voștri prin parlament, nu i-ați urmărit cu atenție pe ai noștri. Băi, avem parlamentari retardați mintal, clinic vorbind, parlamentari care și-au pierdut mandatul și au continuat să voteze, parlamentari care au omorât oameni pe trecerea de pietoni.

Băi, la un moment dat era să fie președinte al țării unul care era supranumit „Prostănacul”. A pierdut la limită, și omul e clar limitat mintal. Acum am avut de ales între unul cu un retard mintal lejer (tipul care a câștigat) și un infractor dovedit necondamnat încă. Am avut de ales între un comunist criminal și un nebun și l-am ales pe comunist. Cel mai puternic om în stat în momentul de față e un infractor care-și creează o juntă de milițieni, împărțind favoruri printre ei ca un disperat.

Am avut război la graniță, război serios băăă, cu bombardamente NATO și strigături. Avem isterici la altă graniță care vor bucăți din țara asta și care vin să instige retardații de pe aici la tot felul de figuri secesioniste.

Și, cu toate astea, uite ce bine o ducem. E bine, bre, suntem în NATO, UE, avem bani, salarii mai mari decât acu 15 ani, oameni care refuză să meargă la muncă pentru minimul pe economie. Imediat ajungem una din cele mai importante țări din regiune, nu că am fi prea buni, dar sunt ceilalți tot mai proști. Ungurii și-au tras un glonț în genunchi, sârbii sunt vai de ei, bulgarii încep să termine benzina iar tâmpiții de ucrainieni sunt vraiște, că au crezut că pot să fie jmecheri și cu rușii dar și agresivi față de o țară NATO (noi).

Cu manelele date la maxim, cu 75% hoți, fără străzi dar cu preafericitul Patriarh înainte, cu idioți care vor mai multe spitale deși nu pot plăti salariile nici în ăstea care sunt, cu oameni care vor mai multe școli deși profesorii din astea pe care le avem sunt angajați doar ca o formă de protecție socială, cu vedete TV care se luptă împotriva vaccinării și țigani care-și bat amantele în direct, cu băutură și voie bună, mergem înainte.

O să treceți și voi prin toate astea și, la final, în vreo câțiva ani, ne vom vedea cu toții în Valhalla europeană unde n-o să fim chiar ultimii fraieri, cum nu sutem nici acum. O să punem câte o țeavă de canalizare într-o comună, o să furăm două, și tot ne-om descurca cumva.

all-is-well