Ovidiu Eftimie

Cartierul General

Mircea Badea e redactor șef la Libertatea

Mircea Badea este un lătrău semi-doct, fiu de demnitar comunist și urlache de casă al turnătorului la securitate Dan Voiculescu, un tip care a reușit să facă o carieră și după revoluție, respectiv ceva pușcărie pentru manevre cu terenuri. Aflat în mediul ăsta de onorabili, lătrăul primește „o servită”, adică o informație pe căi neoficiale furnizate de oameni din organele de anchetă cum că doi ziariști au fost prinși cu un gigi la un concert. „Un gigi” este termen folosit pentru „țigară cu marijuana” un drog slab folosit de mai toată lumea pentru relaxare. Cei doi ziariști sunt Claudiu Popa și Emma Zeicescu (care, din ce am aflat din presă, au și făcut sex între ei).

Lătrăul se execută și difuzează informația, că ideea e să-i compromitem pe ziariștii ăia, că ziariștii ăia erau cam anti-PSD, partidul care ar putea să-i spele onoarea stăpânului Dan. Bun, ăla are niște răfuieli de făcut, treaba lui.

Da aia e în trust la ei, la securiști și turnători. În trust la elvețienii de la Ringier, la Libertatea, ziariștii de acolo acordă o importanță deosebită acestui subiect, ieri (11 octombrie) au băgat nu mai puțin de 4 știri pe temă „din surse judiciare”. Și cum se practică pe la noi, informația a umplut internetul. Nu știu cine este redactor șef la Libertatea, presupun că un Dăncilă al jurnalismului controlat de Mircea Badea, că nu-mi explic de ce ar fi un subiect asta și, mai ales, de ce e prezentat așa bizar.

Gen „au fost puși sub învinuire de DIICOT”. Știm că cititorii de Libertatea sunt dobitoci, și nici redactorii de-acolo nu sunt prea departe, dar hai să lămurim un pic ce înseamnă asta „au fost puși sub învinuire”. Păi DIICOT e un parchet și funcționează ca orice parchet. Fapta există, sau cel puțin așa susține organul care i-a prins. Organul face un dosar și-l trimite la un parchet. La acel parchet există un procuror. Acest domn procuror are obligația ca, într-un an de zile de la primirea dosarului, să instrumenteze cazul. Primul pas ar fi să-i anunțe pe ăia doi, de obicei se face scris, „Doamnelor și domnilor, vedeți că sunteți „învinuiți”, adică „acuzați”, că ați fumat un gigi în parc și asta e ilegal la noi”. După care acel domn procuror îi învită la parchet să asculte și varianta lor. Că așa funcționează sistemul legislativ acum, trebuie să-i asculți pe toți, nu e ca pe vremea când mama lui Mircea Badea avea „dosar de cadre bun” și el dădea flori la soția dictatorului comunist Nicolae Ceaușescu.

După asta procurorul analizează probele și declarațiile și decide dacă fapta este suficient de gravă, dacă e un prejudiciu suficient, dacă există un pericol social și poate dispune mai multe chestii. Una ar fi o amendă, care ajunge până la vreo 1000 de lei. Alta ar fi trimiterea dosarului mai departe, într-o instanță, pentru a fi judecat pe larg de un om specializat în judecăți de-astea, adică un judecător. Din păcate procurorul nu poate decide aplicarea unei flegme puternice în redacția Libertatea, una care să nu se rotească în aer, cum lovea Hagi mingea, și care să ricoșeze un pic și pe fruntea directorului editorial, Cătălin „servite&spam” Tolontan. Sau ce funcție o avea el acolo.

Că pentru numele lui D-zeu nu pricep curiozitatea ăstora pe acest subiect și insistența cu care dau informații „pe surse judiciare” despre doi ziariști care, repet, au fumat un gigi. Despre drogul marijuana știm doar că a fost făcut ilegal de un frustrat sexual care a falsificat o serie de studii, că este legalizat cam în mai toate țările civilizate, că iar, știm din zeci de mii de studii că e mai inofensiv decât tutunul și că la noi este ilegal pentru că noi suntem stat în sfera de influență a SUA și când s-a făcut legea asta ne-au scris-o ei, serios. Noi nu avem studii despre impactul acestui drog, nici medicale nici sociale, avem niște agenții și agentuțe care sifonează bani de la stat, subiect pe care ar putea să se aplece „jurnaliștii” de la Libertatea, între două lăbi și informații „pe surse”. Nu-i așa că e ironic cum un ziar intitulat „Libertatea” să țină partea celor care vor să mai puțină libertate?

Revenind însă la lătrăul securistului, e interesant cum după ce iei oameni din trustul securistului (Tolo și echipa) ei lucrează cam în sincron cu lătrăul. Că, repet, ăsta nu e neapărat un subiect interesant, decât dacă un șef de-acolo o cere. Deci, e Mirciulică șef la Libertatea? Deocamdată e, că el stabilește subiectele de publicat și urmărit.

A, ca idee, nu-i cunosc pe niciunul din cei doi ziariști implicați. Cred că am văzut-o odată pe Zeicescu pe la TVR că eram cumva prin același studio, e posibil să ne fi dat bună ziua. Habar n-am dacă acel Claudiu o fi băiat de treabă, poate dacă stau cu el la masă mă enervez în cinci minute. Dar nu-mi place când jurnaliștii sunt târfe și șacali în timp ce arată cu degetul înspre politicieni că ar fi cam șacali. Pe scurt, la libertatea s-a uitat principiul ăla de „presă”, că târfele se pozează și se pun la pagina cinci, nu se pun în fața calculatorului să scrie știri.

19 Comments

 1. servitele e nasoale când e despre noi și ai noștri!
  stenogramele din presă e nasoale când e despre noi și ai noștri!
  când nu, dă-i dracu!

  • alex damian

   “noi” despre “ei”: “FURA TOT INCLUSIV DE LA COPII”

   “ei” despre “noi”: “SE DROGHEAZA CU MARIJUANE DIN ALEA SI ISI FUT CREIERII”

   nu stiu boss eu zic ca e o diferenta intre cele doua indiferent de faptul ca valoarea de adevar a amandurora este identica.

  • Dan

   E nasoale cînd sunt kompromat, văcare.

 2. Dan

  Isi iau maxim renuntare la urmarirea penala si dosarul nu trece de camera preliminara la Tribunal nici dc e intr-o zi proasta procurorul , stiu de la un prieten 😉 😉

 3. omulbun

  Emma zeicescu…. mmmmmm 🙂

 4. Mike

  Ca sa ne intelegem ca probabil nimeni nu a considerat ca e important : Emma si cu Claudiu sunt impreuna de foarte mult timp, au chiar si un copil care acum ar avea cam 4 ani jumate – sursa: https://okmagazine.ro/emma-zeicescu-claudiu-popa-suntem-diferiti-si-totusi-asemanatori/a18265240 – in contextul in care ea tocmai divorta de un alt individ – sursa: https://www.viva.ro/flash-news/o-cunoscuta-prezentatoare-tv-se-desparte-de-tata-copilului-sau-care-e-motivul-2416502 – si probabil baiatu asta a consolat-o pentru ca pe vremea aia prezentau stirile impreuna la Realitatea.

  Deci stirea e cam asa: doi indivizi separati care au impreuna un copil s-au intalnit si au fumat un joint pentru ca oricum trebuie sa se intalneasca sa faca ping-pong sau ce or face cu copilu ala.

  “din ce am aflat din presă, au și făcut sex între ei” – asta e o tampenie pentru ca again au un copil impreuna … Cred ca doar Mircea Badea face o laba si ii da sotiei rezultatul sa se descurce singura ca sa iti pastreze energia pentru facut spume la gura.

  • eftimie

   Da, șefule, eram ironic, chiar nu contează că cei doi au sau nu au un copil, s-au iubit sau nu, au făcut sex sau nu, serios.

 5. Claudiu Popa si Emma Zeicescu se pare ca sunt sot si sotie, care e treaba cu “(care, din ce am aflat din presă, au și făcut sex între ei)”? La fiecare concert sunt cativa daca nu zeci de copii care fumeaza iarba, depinde cat de mare este concertul… Cat despre Mircea Badea nu am ce sa zic, nu judec persoane, dar nu toti isi croiesc asa drumul in cariera?

 6. Marțafoi

  Nu știu ce ești așa nedumerit.
  Emma Zeicescu este din alt grup (și aicea interlocutorul face așa semn cu degetele pe umăr).
  Emma a lucrat la Veronica Gândac unde a fost colegă cu Ovidiu Ohanesian. Doar că grupul Gândac a suflat de sub nas câteva oportunități de afaceri importante pentru Voiculescu.
  Acum e payback iar Badea nu e decât un Pavlov dog.
  Ce nu-nțelegi?

 7. Baboy

  Emma Zeicescu e mai bunaciune decat obosita de Carmen Bruma.

 8. Rilache

  Libertatea n-a fost cumpărată de grupul „Zinglier” sau „Ringlier” sau cum i se zice?

  Eu mă gândesc la câteva lucruri, că am sau nu dreptate, habar nu am:

  1. Fiindcă și-a cam schimbat macazul, Libertatea vrea să scrie despre știri și despre chestii cotidiane, nu neapărat tabu sau „șoc șoc șoc”-uri.

  2. O fi strategie pe termen scurt sau mediu încât să-și mai mărească nr de vizitatori/cititori. Poate că o să se întoarcă la tabloisme.

  3. Se duce o luptă între grupuri, clar, poate nu mai mult decât să zici între Voiculescu și Gușă. Ce a zis @Marțafoi de Veronica Gândac & Ovidiu Ohanesian, nu știam.

  4. De cazul/dosarul „Droguri pentru VIP-uri” nu s-a mai auzit nimic(!) fiindcă, așa cum bănuiește Badea, legăturile se duceau înspre niște neni cu epoleți. Chiar și pentru mine, asta mi se pare înspăimântător și revoltător, fără să-mi pese ce zice unul ca Badea.
  *Asta spune ceva, totuși, și despre justiție, că era sau nu Kovesi la DNA; cât de adânc e hălăul.

  Ovidiu nu te supăra dar ceva nu merge și aș vrea să-ți atrag atenția.
  Că sunt sau nu sunt drogurile periculoase că un frustrat sexual a schimbat el niște date, sincer, nu interesează pe nimeni, nici măcar pe mine.

  Ce mă interesează e că drogurile sunt ilegale. Punct.
  Apologismele pentru legalizarea drogurilor nu e mai diferită decât ce fac infractorii fiindcă tot împotriva legii sunt. Avem alte probleme decât legalizarea drogurilor, astăzi, în perioada asta prin care trecem, eu așa cred. Faptul că puștanii adulți de 18-25 pot face rost de droguri, asta este revoltător, indiferent de argument.

  Totodată, se deschide o cutie a Pandorei cu legalizarea lor și am identificat câteva reacții contraproductive:

  1- Traficanții & producătorii de droguri devin, peste noapte, nevinovați.
  2- Producătorii de droguri au o „piață de desfacere” și-și vor trimite oamenii (dacă interlopii și clanurile ni se par rele acum, ohooo) să „elimine” competiția.
  3- Competiția pe care nu o pot elimina, fie cad la înțelegeri și taie țara în bucăți pe zone, unde fiecare are voie să-și vândă marfa.
  4- Dacă nu pot (sau nu vor) să fie totul pașnic și vor dominare, trimit niște băieți care n-au probleme cu văzul sângelui sau că Doamne-Doamne îi trimite în iad fiindcă au încălcat porunca a 6-a.
  5- România devine, așa cum a devenit și pentru UE, doar o altă piață de desfacere fiindcă așa vor unii românași să-i copieze pe olandezi și pe cei din California (că altă treabă clar n-avem).
  *Nu mai spun că leadership-ul olandez s-a cam săturat de droguri și ei fiindcă au ajuns într-o situație deplorabilă unde intră, nu numai „marfa legală” (care oricum are monopol exterior), dar și aia ilegală (tot monopol exterior) – https://www.theguardian.com/world/2018/feb/20/netherlands-becoming-a-narco-state-warn-dutch-police

  Și asta numai la ce m-am gândit eu, alții care s-au gândit mai mult decât mine, pot continua lista contraproductivității. Nu știu dacă au mai scris și alții la fel prin internautul anglofon, n-am stat să verific.
  Comentariul meu la postarea intitulată „De ce e important Centenarul Marii Uniri” rămâne valabilă și aici, în continuare, din păcate.

  • Si uite lachele cu”dar e lege, e musai”

   • Rilache

    Daca vrem sa ne civilizam, hai sa nu mai mimam a civilizatie si s-o practicam pe bune – respectam legile.

    • Cand legea este gresita este obligatia ta sa o incalci!
     Trecand peste faptul ca lumea nu zice sa ii lase “legea” in pace ci sa ii lase jurnalistii in pace ca e un cacat de stire.

     Am ras la “problemele” cu producatorii care or sa devina nevinovati. Partea cu “statu primeste bani” ti-a sarit. Partea cu “o sa fie control pe droguri” ti-a sarit.
     pentru ca evident, esti un lache

     • Rilache

      Treaba ta, a mea, nu e să decidem de capul nostru dacă e ceva sau nu corect, doar pentru că „am văzut la alții”.

      Ori respectăm legea și ne civilizăm prin respectarea ei, ori ești o altă mahala care reîntărește crezul că românii (unii) nu vor să respecte legea.

      Și nu, nu mă interesează ce-ai citit tu pe internet, cu regulații tale. Eu ți-am scris cele 5 puncte de ce e contraproductiv.

      Și lasă xenomania în cui, că nu europenii au inventat roata.

  • Razvan C

   @Rilache
   Sigur, daca se va legaliza marijuana va fi la liber peste tot, că așa este și în restul țărilor.

   Aruncă o privire despre cum se comercializează marijuana în țările în care este legalizată. Doar nu crezi că după ce se legalizează fiecare se poate apuca de cultivat.
   Dacă se va legaliza se va ajunge ca și în cazul țigărilor, deși legal trebuie să le iei de la magazin, le găsești în piață aduse din alte țări la un preț mai mic. În schimb în situația de mai sus autoritățile s-ar putea pune mai agresiv să stopeze vânzările ilegale, pentru a le încuraja pe cele legale că de acolo vin taxe…

 9. Ca neutru văd ca toată lumea fumează “ un Gigi” in România

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme by Anders Norén