Ovidiu Eftimie

Cartierul General

Menu Close

Mindfulness gratis!

Hei, ești și prost și nefericit? Am o soluție pentru tine! Dă niște bani Andreei Raicu (asta e mai celebră) sau unor impostori oarecare pentru niște seminare de mindfulness.

Dar ce e mindfulness?

Mindfulness-ul a fost explicat prima dată de Yoda, în Star Wars, care îi spunea lui Luke ceva de genul: „Voi, tinerii, vă gândiți doar la trecut și la viitor, niciodată în prezent. Fii prezent, aici, fii atent la ce pula mea se întâmplă, bulangiule”.

Deci asta e tot. Fii atent la ce se întâmplă în jurul tău. Conștientizează. Observă escrocheria. Nu da bani pe traininguri. Viața e grea. Fă lucruri unul după altul, nu fă multi-tasking, aia e pentru caracatițe. Nu există scurtătură. Coaching-ul e un căcat. Public speaking-ul e făcut de oameni care nu se pot pișa la budă când apari lângă ei. Un copil de 5 ani știe public speaking, învață de la el. Cursurile de agățat sunt făcute de oameni care n-ar convinge-o nici pe mă-sa să le facă cinste cu o ciorbă. Mindfulness-ul e bun. Fii prezent în viața ta. Când vezi pe cineva că vrea să îți dea sfaturi întreabă-l „ce te recomandă?”. Nu da la jurnalism. Moș Crăciun nu există.

Exerciții de mindfulness.

Stai în cur undeva și nu fă nimic. Fii un pic atent la tine. Asta e tot. După un timp o să-ți dai seama ce haos, furtună de gânduri și senzații ai în tine. E ca și cum ai sta non-stop pe Facebook. După un alt timp vei învăța să te detașezi de ele și să nu le dai importanță. Se numește meditație. Meditează un pic, așa, ca Paler, la viață, univers și absolut totul.

Asta e tot.

Sau poți să accepți prostia ta interioară și să dai bani la cursuri de mindfulness.

Sau poți să accepți prostia ta interioară și să dai bani la cursuri de mindfulness.

Share links: |

© 2019 Ovidiu Eftimie. All rights reserved.

Theme by Anders Norén.