Ovidiu Eftimie

Cartierul General

Menu Close

Mensa e un fel de escrocherie dar oamenii sunt prea deștepți să se prindă

M-a distrat tot timpul faza cu Mensa: dacă nu este beat sau mahmur sau dement, cam orice om poate să treacă testul Mensa, ăla de pe site-ul lor. Că ăla e gratis. Ăla pe bani e un pic mai complicat, dar nu greu. Trebuie doar să trimiți 6 euro + TVA. După care, dacă treci și ăsta, rămâne doar să plătești cotizația de membru într-o organizație de oameni atât de deștepți că nu pot aduna o sponsorizare sau face rost de câteva zeci de mii de euro să afle toți deștepții din România.

E ca escrocheria aia cu oameni care te opreau pe stradă și-ți spuneau că ești frumos, te păcăleau să-ți facă niște poze și apoi cereau niște bani pentru poze mai profesionale, de top-model.

Doar că ăstea sunt subiecte sensibile, toți credem că avem o frumusețe specifică și o inteligență ieșită din comun, doar că ceilalți nu ne înțeleg. Ca și cu măsuratul cricului, oamenii care o au cu adevărat mare nu simt nevoia să o măsoare. Cum ar spune șeful galaxiei, Stephen Hawking, oamenii care se laudă cu IQ-ul sunt niște ratați.

Asta și alte subiecte am discutat la podcastul de săptămâna asta. Toate episoadele aici.

Share links: | | Nou! Acum poți comanda

© 2019 Ovidiu Eftimie. All rights reserved.

Theme by Anders Norén.