Ovidiu Eftimie

Cartierul General

Menu Close

Meditații pe tema unei defăimări de la Universitatea „Dunărea de Jos”

Primesc pe mailul de la muncă o delațiune. Aparent fiica unui cadru didactic de la Universitea „Dunărea de Jos” din Galați practică videochatul, în total antagonism cu activitățile intelectuale ale părintelui său. Am zis că ăsta este un subiect care merită investigat, pentru că pare un subiect mereu actual: educație și sex, dar mai mult sex, că prin sex faci copii pe care-i să-i educi mai încolo.

Delațiunea a fost una anonimă și a conținut toate detaliile care m-ar fi putut duce la fata cu pricina și la părintele ei de la Universitate. Pentru câteva momente m-am simțit ca un jurnalist de investigații de la G4Media sau Newsweek sau DCNews. Fata acuzată de videochatism confirmă, are cont pe PrenHub (nu știu exact cum se scrie, site-ul ăla celebru), pe LiveJasmine și încă pe undeva. Are cont de twitter, de youtube, de toate. Persoana pare că e foarte implicată în această activitate nu ar fi forțată să facă așa ceva. Nu dau detaliile, probabil le veți afla la un moment dat din presă, sunt convins că nu sunt singurul care le-a primit. Iar dacă ați urmărit presa în ultimii ani veți vedea că e concentrată pe țâțe, buci și constituționalitate, că asta vor cetățenii care consumă acest produs românesc. Nu știu cine va rezista tentației de click-bait și unei clasice vânători de vrăjitoare, cu furci, topoare, făclii aprinse și multă moralitate pe buze, ca mucii în viscol când ți-e prea frig să scoți mâna să-i ștergi.

Denunțătorul anonim nu s-a mulțumit să raporteze fapta, a și prezentat câteva considerațiuni personale, și abia aici am devenit un pic mai atent. „After this you will think twice before sending your children to the University of Galati”, spune omul care, cel mai probabil, a fost umilit de videochatistă asta și acum e resentimentar.

Prima, nu cred că oamenii care își trimit copiii la Universitatea „Dunărea de jos” din Galați sunt genul de oameni care ar gândi de două ori. Nu doar în cazul ăsta, ci în viață, în general. E tot mai greu de argumentat „de ce ți-ai trimite copilul la facultate”, cu excepția cazului în care vrei să-l angajezi la monstrul ăsta de performanță numit stat. Așa că destul de clar că nu e „o decizie” ci mai degrabă un automatism. „S-a terminat școala, ce facem cu ăsta? – Nush, dă-l la următoarea și mai vedem”. Apoi, nu mai sunt la curent cu topul universităților mondiale, nu știu dacă asta e în primele 20.000 sau în primele 19.000. Totodată, nu e ca și cum universitățile de prestigiu din România ar avea profesori excesiv de eminenți. La Cluj îl avem pe Ioan Aurel Pop, dar Iași-ul ni l-a dat pe Tudorel Toader. Știți ce pornache face fiul unui renumit profesor la Universitatea din Iași? Încă mai suge la țâța mamei și a tatălui, care-l ajută cu examene și amenință studenții care-i iau la mișto copilul. Gen, aia e ceva ce n-ar trebui să vadă minorii, cum un om cu floci la p*la cum se zicea în popor este încă sprijinit de părinți să facă frumos la musafiri, deși este legal și tehnic adult.

A doua chestie ar fi că nu mi se pare nimic deranjant în ce face tânăra fiică de profesor. Este majoră, vaccinată, câștigă un ban fără să dea în cap la nimeni, e ok. Mai mult, din ce am văzut pe pagina ei de Facebook, fata își petrece vacanțele în România. Iar conturile ei de socializare porno nu pot fi accesate din România, ceea ce mă face să concluzionez că aduce bani în țară. Cică sunt 120.000 de femei care fac videochat în România, nimeni nu vorbește despre asta în mod serios, „băi, de ce, nu se poate face altceva mai util, câtă labă să mai dăm că nu mai putem și noi”, de-astea. Avem mai multe videochatiste decâți angajați în sectorul minier, poate la școală n-ar trebui să insistăm atât pe bogățiile naturale gen lignit, wolfram sau aur ci pe fofoloancă. Că nu orice român are o mină de cărbuni, dar aproape orice român poate să-și deschidă o exploatație de p*zdă la el acasă.

Dar dacă scopul e să umilească un profesor de la o facultate, „uitați oameni buni, fi-sa e curvă”, pentru că asta cred mujicii de obicei, e prea târziu, omul respectiv nu mai poate fi umilit. Este deja profesor la o universitate de mâna a 14șpea din Galați și este, din punct de vedere a cerințelor societății actuale, semi-inutil. Să mai și asmuțim câinii pe el e un gest lipsit de politețe.

Share links: | | Nou! Acum poți comanda

© 2019 Ovidiu Eftimie. All rights reserved.

Theme by Anders Norén.