Ovidiu Eftimie

Cartierul General

Menu Close

Meditație despre șireturi

În primul rând trebuie să admitem direcția greșită în care merge omenirea. Suntem extrem de departe de potențialul maxim, mai ales că ne-am dovedit nouă ce potențial avem: am ajuns, totuși, pe Lună și în fundul mărilor, am doborât hotare ale cunoașterii neînchipuite de până de curând de mintea umană și, totuși, ne legăm încălțările cu șireturi care, oricât de mișto ar fi, tot înseamnă că-ți legi pingelele cu o sfoară. Tot în direcția asta sunt și bateriile cu monocomandă, care-s o mizerie, dar reprezintă 99% din totalul instalațiilor sanitare din orice magazin, reglajul normal, de finețe, din robineți fiind încă o chestie la care au acces probabil doar bogații lumii.

În al doilea rând am avut tot timpul impresia că la metrou, unde-s chioșcurile alea din care scoate bani sindicatul Metrorex, cu tot felul de cârpe și alte rahaturi, se găsesc și chestii utile, gen șireturi. În naivitatea mea credeam că, întrucât locul e frecventat de pietoni, iar majoritatea pietonilor umblă încălțați, ai zice că găsești așa ceva, că se mai rup, se mai deșiră, una alta.

Am încercat la Dristor și la Victoriei, două stații importante de metrou, și canci. Aveau în schimb zeci de perechi de papuci pufoși de casă, eșarfe cât să spânzuri tot Parlamentul cu ele și guvernul până la subsecretari de stat și halate. Pentru provinciali, aici la țară, la București, e normal să vezi oameni pe stradă în halat chiar și-n centru sau în cartiere de-alea de fițe gen Floreasca. Și, no, dacă ți se rupe în timp ce cari o cola de la Mega, poți să cobori la metrou să-ți iei unul nou, și, dacă tot ești acolo, o husă nouă de telefon, pentru că Bucureștiul este capitala internațională a huselor de telefon. Serios vorbesc, sunt mai multe magazine care vând huse de telefon decât șobolani.

Iar dacă se rup șireturile, asta e, ori îți legi pantofii cu un cablu USB, că de-astea se găsesc în prostie, ori îți iei niște papuci de casă sau șlapi, că ai de unde alege, și dup-aia te duci și te integrezi ușor în peisaj.

Share links: |

© 2019 Ovidiu Eftimie. All rights reserved.

Theme by Anders Norén.