Ovidiu Eftimie

Cartierul General

Masonii de luni seara

Mă uitam luni seara la TVR la un documentar despre masonerie și alte povești de-astea secrete. Printre cei invitați să-și dea cu părerea se numărau un președinte (?) al Marii Loji Naționale a României, vreo doi-trei purtători de cuvânt ai MLNR (aparent sunt mai mulți), senatorul Antonie Iorgovan – părintele incestuos al Constituției și tataie Ion Iliescu.

De departe cel mai tâmpit a fost Iorgovan. În viziunea lui masonii sunt în afara legii, pentru că au ritualuri și pentru că aceste ritualuri sunt umilitoare. În capul lui Iorgovan masonii sunt o organizație în afara legii pentru că, prin obiectivele lor (binele suprem al galaxiei, vrăjeli de genul ăsta) vor să desființeze Statul Român. Iar Constituția spune că Statul Român e al nostru și nu poate să ni-l desființese nimeni, indiferent cât de mare este universul și cât de aproape este Apocalipsa.

Celălalt halziu era președintele MLNR (nu i-am reținut numele, dar nu era Chirovici de care știam eu că-i șefu’). Omul pleznea de mândrie că e mason. Zicea că e timpul să recunoaștem că majoritatea oamenilor care au făcut istorie în România au fost masoni: Bălcescu, Cuza, Alecsandri, I. C. Brătianu, Maiorescu etc. Practic, toți pozitivii din manuale au fost masoni, iar el probabil își închipuie că va continua linia lui Bălcescu, Cuza, Alecsandri și va intra în manuale sau măcar pe moneda românească de 10 eurocenți.

Masonii ăștia români sunt plicticoși la culme. În afara faptului că-și fac congresele la televizor, au șparlit o aură de sfinți naționali care mă face să mă întreb dacă nu cumva pot să intre înaintea mea la coadă la pașapoarte dacă își arată brelocul cu echer și compas.

Păi nu tot ăștia erau ăia care l-au primit pe Năstase în masonerie? Probabil dacă dau o șpagă de 10 euro la paznicul templului îmi dau voie și mie în masonerie vreo 5 minute. Mai vorbesc cu bunică-mea, face un platou de prăjituri, dau la marele maestru, facem o inițiere și sigur am ceva reduceri la Carfur cu cardul de mason.

2 Comments

  1. gurutzipao

    Cica se recunosc dupa saluturi secrete….dar eu cred ca au toti breloace cu piramida si ochiul…sau se saluta cum il saluata Hercule pe Oedip: “YO, MOTHERFUCKER !”… 😛

  2. nada

    Ce l-a facut pe Iorgovan sa se agite e Hotararea nr. 561 din 15 aprilie 2004 impreuna cu art. 108 din Constituţia României,republicată, şi al art. 39 alin. (1) din OrdonanţaGuvernului nr. 26/2000.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme by Anders Norén