Ovidiu Eftimie

Cartierul General

Menu Close

Măriți pedepsele pentru viol, țipară super-proștii

Acuma, că iar am aflat de un cetățean român care a violat și omorât două fete iar s-a ambalat opinia publică și a început să debiteze justiție pe gură. Evident că iar a apărut prostia cu „măritul pedepselor” și normal că liderul super-proștilor din țară să o susțină.

Nu știu cam care mai e nivelul de cunoaștere în psihologie, am impresia că facultate din România este făcută doar de pisi de-alea care aspiră la o carieră de top model în timp ce inspiră un falus printre canini într-o mașină cu garda de sol mare. Altfel, până și Daniel David, profesorul ăla de psihologie hazliu, chiar și el a observat că una din obsesiile naționale este „controlul comportamentului social prin pedepse”.

Ceea ce-i interesant, dar stupid, că nu așa funcționează violul. Nu e ca și cum omul pus să violeze este oprit de o voce puternică din ceruri care-i spune „Hei, Thor, strunește-ți bidiviul, de vei lovi cu ciocanul în această vestală care nu e de acord nu vei primi doar 5 ani de pușcărie ci 7”. Iar omul stă, cugetă, și bagă cricul înapoi în teacă că hai, pentru 5 se mai risca, dar pentru mai mult, nu. La fel și cu pedofilii, ai impresia că ăla e genul de om care poate fi controlat prin amenințări? Omul face sex cu copii, cât de mult crezi că-i pasă de codul penal?

Gen, niște psihologi reali ar putea să explice chestiile astea și super-proștilor, cu binișorul, ca să înțeleagă și ăia care-i rădăcina răului. Și că astea se rezolvă prin educație și tratament la cap, iar pentru asta trebuie muncit mult mai mult decât pentru o gargară de genul „dublăm pedepsele ca pe pensii, maică”.

Share links: | | Din aceeași serie au mai apărut: |

© 2020 Ovidiu Eftimie. All rights reserved.

Theme by Anders Norén.