Ovidiu Eftimie

Cartierul General

Menu Close

Lumea ia în serios treaba cu bacșișul fiscalizat de parcă ar fi reală

Am observat ieri că toată lumea comenta o trăznaie spusă de actualul ministru al Finanțelor, Eugen Teodorovici, că dacă vrei să dai bacșiș băiatului care aduce pizza trebuie să te duci la el la firmă și să-l lași acolo. Și dă-i și luptă, cu Teodorovici, că-i prost, că e amețit, că e măscărici etc.

Două chestii. Unu, cine naiba se uită în gura unui ministru și crede ce spune ăla? Când a fost ultima oară când un ministru a spus ceva deștept? Nu-l avem la cultură pe ăla de a zis de scriitorul Hamlet, iar lumea nu îl mai reține pe ăla care voia să ia banii de la SIDA să facă festivalul Șecspir în Oltenia, neștiind nici măcar cum se pronunță numele bardului? Sau pe ăla care zicea că Romulus și Remus sug de la țâța vulpii? Pe ăla care face banchete cu proaspătul ieșit din pușcărie Adrian Năstase, pe ăla care a fost refuzat de curve și pe ăia care nu mai sunt printre noi că sunt la arest.

Doi, cine naiba dă bacșiș fiscal? Ești prost, de ce ai face asta? Dai banii direct băiatului de pizza și gata, la fel și taximetristului și frizerului. Trebuie să fii extrem de tâmpit să ceri bon la bacșiș știind clar că o parte din banii  ăia nu se duc la omul care ți-a adus mâncarea aburindă ci la ăla care zice că nu poate construi nimic în țara asta, că nu-l lasă DNA-ul.

Să dai bacșiș legal e ca și cum ai reclama curvele care te-au refuzat că ești urât la OPC.

Share links: |

© 2019 Ovidiu Eftimie. All rights reserved.

Theme by Anders Norén.