La nici două zile după ce Dan Alexe dovedea în luptă dreaptă câțiva voinici prin parcurile din Bruxelles, reușind să scape cu laptopul plin de povești porno nevătămat, aflăm că Mirela Palada, un fel de om din politică, l-a pocnit în regiunea feței pe Mihai Goțiu, un om, dealtfel, destul de enervant.

Acuma, nici mie nu-mi place Goțiu și îl consider un figurant destul de sărăcuț la nivel ideilor, să încerci să-l contrazici e ca și cum te-ai certa cu un copil. De-aia nici nu e ok să-l pocnești, că parcă stabilisem, măcar la nivel declarativ, că nu e bine să bați copii. Plus, eu sunt un mare fan al înjurăturii, consider că este ceea ce ne deosebește fundamental de animale, practic de-aia am și inventat vorbirea ca să putem să ne înjurăm în loc să ne luăm gâtul. Și uite unde suntem acum, 7 miliarde și încă n-am terminat numărătoarea.

Dealtfel poți verifica nivelul de IQ al unui om în funcție de raportarea sa la înjurături. Cu cât crede mai mult că nu sunt ok cu atât se apropie mai mult de maimuță. Iar în cazul Palada-Goțiu, un cathartic „du-te-n pizda mă-tii” ar fi fost mult mai util, ba chiar nu ar fi creat atâta vâlvă. În felul ăsta nu am fi avut parte, încă o dată, de ieșirea veselă din tomberon a lui Mirel Curea, un puțoi ce se recomandă jurnalist deși singura calitate care-l recomandă pentru profesie este anvergura intelectuală a unui paznic de farmacie.

Revenind, chestiile astea cu bătaia între civili sunt specifice copiilor, de-aia singurii adulți pe care-i auzi că sar la bătaie sunt oameni cu vârsta mintală 12-13 ani, gen Mircea Badea. Care acum dădea din coadă fericit, deși palmaresul său în materie de bătaie este identic cu al lui Goțiu. Măcar useristul are o scuză, nu pare genul de om care să fi practicat vreo activitate sportivă în viața lui, în timp ce Mircea Badea a primit deja diploma pentru laba cu numărul un milion făcută în timp ce se admira în oglindă.

Și ai impresia că, la un moment dat, există cineva suficient de lucid să-și dea seama că nu e ok ca adult să te comporți în felul ăsta. Și-apoi vezi că Dan Alexe vorbește cu golanii să se ducă să-i bată pe ceilalți golani pentru că, why not, aceasta este o lume a copiilor și logica imatură primează.

Share links: |