Ovidiu Eftimie

Cartierul General

Mi-am luat un e-book de pe Elefant.ro și e aproape țeapă

Am zis să iau versiunea românească a cărții „La capătul curcubeului” de pe elefant.ro, că e mai ieftină decât la Nemira pe site, deși e aceelași epub. Atâta doar că, fraier, nu știam cum e cu cărțile electronice la magazinele românești. E cam ca la plata online a taxelor. Ca să citesc cartea aia trebuia să-mi fac cont la Adobe și să-mi descarc aplicația lor de citit cărți, și eventual să mă rog la Chtulu să mă ierte de păcate.

A, și nu pot să returnez cărțile electronice.

Așa că am făcut ce face orice român serios, mi-am piratat o carte pe care am cumpărat-o cinstit, am scos DRM-ul de pe ea și am urcat-o în Play Books, că eu sunt de-ăla care citește cu aplicația default de la Android. Dar m-am enervat un pic până mi-am dat seama că pot fi manțogar.

18 Comments

 1. MU

  mUE dă voie să iei țeapă electronică

 2. Nic

  Fără supărare bătrâne bibliofil, da’ pe elefant ai detalii foarte clare, la un click distanță (http://www.elefant.ro/compatibilitate-207041.html), despre compatibilitatea e-book-ului pe care urmează să îl cumperi. Nu sunt ei de vină că te-ai grăbit matale ca fata mare la măritat …

  • eftimie

   Da, știu, dar am presupus, ca fraierul, că e ca atunci când iau cărți din Play, dau click, plătesc, am cartea.

  • E ca şi cum ai spune că vinzi un mp3 şi livrezi un disc de vinil, cu instrucţiuni de conversie.

 3. Și pentru cei ce nu știu cum se elimină protecția sufletului: http://blog.iamntz.com/5521/

 4. Spre deosebire de SUA secolului 19, la noi nu există rivalitatea dintre Măgar şi Elefant. La noi şi Elefanţii sunt tot nişte măgari 😛

 5. so

  Pentru mizeria aia de Digital Editions nu e obligatoriu să îți faci cont la Adobe. Mai ai o opțiune prin care îți certifici dispozitivul unde ai instalat aplicația. (Nu mi-am bătut capul să văd ce mai înseamnă și asta și nu cred m-ar încânta drepturile pe care le au asupra datelor). Pentru mine a fost o alternativă la (încă) un cont inutil la Adobe a cărui parolă urma să o uit (ca și pe cealaltă). Iar cei de la elefant sunt chiar elefanți dacă ei cred că așa reduc pirateria. Cu politicile astea idioate nu fac decât să își enerveze clienții.

 6. Buna Ovidiu,

  Pentru conveniență și integrare perfectă cu aplicația implicită Android și anume Google Cărți (Play Books) recomand achiziția directă din magazinul oficial:

  https://play.google.com/store/books/details/Vernor_Vinge_La_cap%C4%83tul_curcubeului?id=HTkaAgAAQBAJ

  Aduc câteva lămuriri:
  1. DRM cer editorii, librarii implementează.
  2. Amazon utilizează DRM proprietar nelicențiabil
  3. Apple utilizează DRM proprietar nelicențiabil
  4. Elefant, Google, Kobo șamd utilizează DRM Adobe licențiabil.
  5. Nici un magazin de content nu are implementări identice așa cum Librăriile Humanitas au magazine diferite de cele Cărturești; deși „vând aceeași marfă“ au implementări diferite de livrare.
  6. Pe digital „aceeași marfă“ nu este chiar „identică“.
  7. Refundul este permis/ returul (în perioade rezonabile de timp) atât timp cât nu ai activat / consumat (eBookul).
  8. Recomand utilizarea directă a Elefant Reader pe Android (care vine integrat și cu magazinul).
  9. Elefant întâmplător și produce mare parte din respectivele eBookuri (preluând costurile de producție și lipsa de know-how a editorilor), eBookuri pe care le redistribuie și pe restul platformelor de gen (Apple, Barnes & Noble, Google etc.)

  Îți mulțumim pentru achiziție și ne vom strădui ca pe viitor să nu mai dezamăgim, toate cele bune.

  • Melesteu

   Pe scurt: fiecare librarie cu aplicatia ei. Sa vedem cine bate recordul la numarul de aplicatii instalate.

 7. Tudor

  Si la Amazon e la fel – la majoritatea e-books e nevoie de un Kindle sau Kindle reader app, dar daca merita cartea, o cumpăr.

 8. Pirca

  pentru acest model de cacat ce tip de hartie igienica sa folosesc?

 9. sebi

  oameni bun sunt convertoare online de format

 10. Stii ca poti downloada aplicatia Nook pentru a citi epub, nu?

 11. Și eu am fost puțin intrigat la prima achiziție de carte electronică de pe elefant.ro, dar până la urmă m-am descurcat. Ce-am aflat interesant este că-și produc singuri eBook-urile, doar se vor Amazon-ul românesc, nu?

 12. Stai sa vezi la mine. Am luat o carte de cosmetica de pe elefant.ro Cand s-o citesc, avea peste 30 de greseli de editare & gramaticale pe pagina. Mi-am bagat pu*a in ea si mi-am cumparat-o de la librarie direct. Astia iau cartea tiparita, o scaneaza la viteza, si o transforma in format elctronic cu un program special. Nu le corecteaza in veci. Am si eu cel mai bun program de extras text din poza scanata, dar da erori…cacalau Maria Ta, si vorba aia, eu am scanner profesional de carti, specializat pe carti, si-mi ies cartile scanate de zici ca le scriu in Word, si tot nu poate programul sa le scoata fara erori in format text.

 13. Elena

  JALNICI. Nici in ziua de azi nu se poate cumpara un eBook de pe elefantul vietii. Saptamana trecuta am luat un eBook, mi-au trimis mailul cu linkurile de download si cand sa le descarci, surpriza! nu se descarca nimic. Te redirectioneaza la ei pe site. S-a rezolvat intr-un final in urma efectuarii unui scandal. Mi-au trimis in ziua urmatoare cartea atasata pe mail. Astazi am mai luat un eBook si asta pentru ca imi trebuia si nu am gasit-o decat la ei. S-a intamplat fix, fix la fel. Mi-au trimis niste linkuri de download invalide. Desigur, am afectuat din nou, un scandal. Astia pur simplu isi bat joc de timpul si de banii oamenilor. NU RECOMAND NIMANUI SA CUMPERE DE LA EI. SI DA, E APROAPE TEAPA!

  • Anca

   Da, si eu am avut experiente triste cu elefant si eBook-uri ! Chiar acum am o carte platita pe care nu pot sa o descarc ( le-am dat mail si mi-au raspuns ca sunt foarte ocupati si dureaza 3 zile pana o sa primesc un raspuns 🙁 dar banii au fost luati din cont instantaneu ) . Din nefericire nu vad alte alternative la cumpararea unui e-book !

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme by Anders Norén