Logica a învins, ca întotdeauna, sentimentalismele

Câteva idei la cald după victoria PSD din acestă seară.

1. Eliberarea corupților n-are niciun efect economic major

Serios, chiar dacă ăia au făcut un prejudiciu de un miliard de euro nu e ca și cum ar fi fost recuperat vreodată. A fost circ cu confiscarea sediului Antena 3 pentru recuperarea prejudiciului Voiculescu acu doi ani când campionul statului de drept, Klaus Iohannis, era cam de partea lor la început, abia după ce a fost luat la șuturi a dat-o la întors. Nu or să se facă mai puține autostrăzi că sunt ăia foarte liberi, nu poți face mai puțin decât zero decât în matematică. Și nu e ca și cum ar crește furtul acum că sunt mai mulți la țâța vacii

2. Oamenii ăia stăteau în pușcărie cam degeaba

Nu doar cealaltă Românie, aia de nasoi, bătrâni și săraci care votează pe un kil de făină avea impresia că sunt nevinovați. Uitați-vă în jur câți oameni care se dau cât de cât deștepți spuneau că ăștia au intrat la bulău pentru nimicuri. Că nu e ok să bagi oameni la pușcărie pentru abuz în funcție, o valiză cu bani, un schimb de terenuri, o manevră. Sunt procente importante din România de „deștepți” care cred că Năstase a intrat la bulău pentru mici găinării când trebuia cumva spânzurat pentru cât a furat.

3. „Părinții mei nu sunt proști dar nu-i pot convinge să nu voteze cu PSD”

Păi fă un calcul în ecuația asta: dacă ei sunt deștepți și tu nu poți să-i convingi de bine, cine e prostul.

4. „Oamenii proști sunt ușor de manipulat”

Super, atunci manipulează-i și tu în direcția cealaltă dacă manipularea e un desfăcător de bere, știi ce e, cum se folosește și cât de ușor e de făcut. A, nu știi? Atunci șmargu!, admiră profesionalismul altora și învață.

5. „Nu mă duc la vot că nu se schimbă nimic”

Oh boy, nu-i așa că e mișto să fii tu în perioada asta?

6. Nu prea sunt soluții legale pentru rezolvarea problemei

Băieții ăștia au fost aleși democratic. Chiar dacă-și dă Guvernul demisia, următorul Guvern trebuie să treacă tot prin parlament. Și acolo sunt tot PSD-ALDE-ETC. Ar trebui să propună alt Guvern, să-l refuze Iohannis până la dizolvarea parlamentului, alegeri anticipate, tralalala. Iar la alegeri anticipate tot ăștia o să iasă pentru că, vezi punctul 3.

7. Și chiar dacă-i schimbă, răzbunarea va fi cruntă

Pe lângă infractorii șefi din frunte, schimbarea de putere presupune o armată de afaceriști cu statul și de mici băieți cu interese. Ăștia nu sunt neapărați pro sau contra grațierii dar au și ei niște planuri pe câțiva ani și o schimbare de putere îi va lăsa fără concedii, amante, gipan nou nouț și contractul ăla mic dar gustos cu statul. Ăștia vor detesta generația din stradă cu sete vreme de mulți ani, se vor replia și vor lovi și mai puternic peste 4 ani. Când, așa cum știm, o să iasă toți ăștia.

Ceea ce a făcut PSD în această seară a fost un gest logic și corect din punctul lor de vedere, și-au îndeplinit obiectivele. Că emoțional vorbind ne deranjează chestia asta, nu-i o problemă. Diferența între logică și sentiment e asta: mie mi se par penibili și relativ cretini alde PNL și USR. Dar, logic, a trebuit să mă duc la vot și să-i votez, pentru ca să nu fie un vot în plus pentru PSD, pentru că știam exact ce vrea și ce dorește să facă acest partid toxic și, puse pe cântar, trist (emoțional vorbind) am ales răul cel mai mic.

Logic vorbind, avem aproape patru ani de zile în care să-i convingem pe cei din jurul nostru că orice este PSD, fost PSD, ALDE și alte organizații care au făcut mizeria asta trebuie să dispară și să obțină sub pragul electoral la următorul tur de scrutin. Sentimental vorbind, putem face haos și scandal, orice numai să nu muncim la capacitate maximă să convingem pe toată lumea că vom anihila țara asta dacă continuăm așa.

Salut, cea de-a doua carte a mea, Bacalaureat, a apărut deja prin librării. O găsești online la Emag, Nemira, Cărturești sau Libris.

2 thoughts on “Logica a învins, ca întotdeauna, sentimentalismele

  1. Morrissey

    Vezi ca poate ai de scris la o carte si te retinem.
    Multumim de gandurile pretioase. In rest, daca o sa se poata sa-i belim, o sa incercam. macar.
    daca nu, ne intoarcem la filozofii.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *