Ovidiu Eftimie

Cartierul General

Menu Close

Legalizaţi ironia

Există o teorie care circulă prin mediul creativ românesc: dacă eşti fumat, eşti mult mai creativ. Practic, 90% din “creativii” din România fumează marihuană ilegală, un halucinogen ce-i face să creadă că-s foarte creativi. Valabil şi pentru niscaiva umorişti de acelaşi calibru. Un caz clasic de fum tras pe nas am întâlnit în, poate, cea mai bună reclamă a tuturor timpurilor. Iat-o.

andi_viano

Să ignorăm pe Andi Moisescu, tipul care întrerupe reclamele ălea haioase şi inteligente din ApropoTV cu panseuri despre viaţă şi creativitate. El e un om bun, cum se zicea la ţară, “ca apa sfinţită”. N-are nici un efect dar nici nu supără pe nimeni. Trebuie să urmărim mesajul.

andi_viano_large

Este cea mai amuzantă chestie pe care am văzut-o anul ăsta. Nu ştiu exact dacă este o ironie intenţionată (cine n-ar vrea ca Mercedes să te-ajute să-ţi scrii pe tricou un citat glumeţ furat de pe internet? Nu toată lumea are 15 lei la îndemână) dar sunt convins că, odată ce eşti fumat, face foarte mult sens. Este ca într-un univers philipkdickian în care nu mai eşti sigur de realitate, dacă tricoul tău există sau nu, iar dacă există, nu este doar o iluzie? Poate nădragii de pe tine sunt reali dar tricoul, o Doamne!, tricoul, dacă nu există, e doar creierul tău deraiat şi bolnav.

Dacă nimeni nu are tricouri în realitate şi singurul om care manipula bossonii în forma unui tricou chiar Andi Moisescu? Dacă trăim într-un univers de oameni la bustul gol. Dacă da, am putea să ne uităm mai bine la gagici, pentru că deja li se văd ţâţele!

Treziţi-vă din matrix!

Share links: |

© 2019 Ovidiu Eftimie. All rights reserved.

Theme by Anders Norén.