Ovidiu Eftimie

Cartierul General

James Cameron, primul om care s-a dus în p… mă-sii

Viața pe pământ a evoluat din supa primordială, sau cel puțin asta e teoria acceptată încă de pe la Aristotel încoace. Oceanul este cel care ne-a dat viață, oceanul este viața. Când ne gândim la viața pe alte planete ne uităm prima dată după oceane, că știm în ADN-ul nostru străvechi, sub toate straturile de civilizație și instinct că apa e viață, că oceanul ne e mamă.

Când Chani a aflat că Lyet-Kynes, tatăl ei, a fost trimis în deșert să moară, când se pregăteau de ultimul atac asupra Harkonnenilor sau când i-a murit primul copil s-a dus la Paul Atreides și i-a zis „povestește-mi despre apele de pe lumea ta, Usul”. Pentru că apele o linișteau și oceanele de pe Caladan erau viață.

Regizorul canadian James Cameron, cunoscut publicului pentru filmul Piranha II, a fost primul om care s-a dus de unul singur în cel mai adânc punct al oceanului, Challenger Deep. Presupunerea mea e că cineva l-a întrebat, „băi, când faci sequel-ul la Avatar” iar el a început cu poveștile că 3D, că tehnologie, că chestii, și ăla s-a enervat și i-a zis „Mai du-te mă în p… mă-tii”.

Iar James Cameron a analizat amplu problema și s-a dus exact în gaura mamei noastre a tuturor, că el nu face niciodată lucrurile pe jumătate. Bravo, James Cameron!

7 Comments

 1. HBK

  Nu antaleg

 2. Coco

  Titanic, terminator, alien 2 etc.. Omul e un geniu și vine unul ca tine care după ce a tras o liniuța pe nas se apucă de emanat pareri și inepții…

 3. Jimi Cean

  Adică Jimi se duse in cea mai adânca gaura de pe la noi, pe la Mariane. Groapa Marianelor. Sau Ioanelor. Sau ambele. Și a înotat singur cu submarinul pana acolo.

  Dar nu a făcut giumbușlucul asta acum câțiva ani ? O fi groapa ta mai adânca decât groapa mea ?

 4. George

  Excelenta postare !
  Cica noii vechili de la “Nemira” se lauda ca o sa reediteze seria “Dune” (asta dupa ce au inchis -tipic maoist- colectia “Nautilus”) inainte sa ajunga Elon Musk pe Marte , dar poate o sa scoata in 2019 regizorul “Villneuve” filmul ce l-a promis de vreo 2-3 ani…

 5. Shoric

  Iar au lucrări cei de la ApaNova prin cartier ?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme by Anders Norén