Ovidiu Eftimie

Cartierul General

Menu Close

James Cameron, primul om care s-a dus în p… mă-sii

Viața pe pământ a evoluat din supa primordială, sau cel puțin asta e teoria acceptată încă de pe la Aristotel încoace. Oceanul este cel care ne-a dat viață, oceanul este viața. Când ne gândim la viața pe alte planete ne uităm prima dată după oceane, că știm în ADN-ul nostru străvechi, sub toate straturile de civilizație și instinct că apa e viață, că oceanul ne e mamă.

Când Chani a aflat că Lyet-Kynes, tatăl ei, a fost trimis în deșert să moară, când se pregăteau de ultimul atac asupra Harkonnenilor sau când i-a murit primul copil s-a dus la Paul Atreides și i-a zis „povestește-mi despre apele de pe lumea ta, Usul”. Pentru că apele o linișteau și oceanele de pe Caladan erau viață.

Regizorul canadian James Cameron, cunoscut publicului pentru filmul Piranha II, a fost primul om care s-a dus de unul singur în cel mai adânc punct al oceanului, Challenger Deep. Presupunerea mea e că cineva l-a întrebat, „băi, când faci sequel-ul la Avatar” iar el a început cu poveștile că 3D, că tehnologie, că chestii, și ăla s-a enervat și i-a zis „Mai du-te mă în p… mă-tii”.

Iar James Cameron a analizat amplu problema și s-a dus exact în gaura mamei noastre a tuturor, că el nu face niciodată lucrurile pe jumătate. Bravo, James Cameron!

Share links: |

© 2019 Ovidiu Eftimie. All rights reserved.

Theme by Anders Norén.