Ovidiu Eftimie

Cartierul General

Menu Close

It’s on!

În față la barbershop-ul meu preferat aștepta și un roșcovan bărbos. L-am studiat cu atenție, omul era bine îngrijit, părea că ieșise din frizerie nu că aștepta să intre. Îmi zic, oau, eu merg la ras/frezat doar așa, când îmi aduc aminte că nu trebuie să arăt a hobo, că se panichează lumea, dar ăsta vine aici aparent regulat pentru lucrări de maintenance.

Un serviciu complet la față costă vreo 60 de lei acum, hai 70 cu șpaga, imediat ne apropiem de prețurile de tuns la femei. Locul arată superb, are inclusiv cilindru de-ăla rotitor la intrare, cu roșu și albastru, cum am văzut în desene animate când eram mici. Bărbierii sunt toți îmbrăcați în nădragi cu carouri și vestuțe, locul arată de parcă ai intra direct în 1930, dacă ar pune și jazz la boxe în loc de bumți-bumți, ai zice că ești acolo. Și nu e singurul, acum barbershop-uri sunt peste tot, am văzut în capătul Bercenilor sau lângă Bobocica, în locuri unde cu greu mai poți strecura altceva decât un StanleyBet, amanet, bancă, pariu, amanet, bancă, second-hand.

Mai țineți minte frizeriile alea vechi, old-school, alea românești? În care sunt cinci cucoane și un nene uitat acolo care te tund cam cum vor ei, nu cum vrei tu, cooperativa Igiena? Alea nici nu se mai văd. Ultima oară când am intrat într-una de-aia se uita unul din frizeri extrem de urât la mine, de parcă i-aș fi furat portofelul. Cred că n-am fost singurul care a pățit-o, de-aia a fost și încă este un grup mare de oameni care preferă să-și ia mașină de tuns și să se facă „periuță” acasă, eventual cu ajutorul partenerei. Acele vremuri sunt pe ducă.

Cum să zic, marea fechezuială masculină este în plin avânt. Știu un comediant care și-a făcut sau urmează să-și facă implant de păr, genul de operație care era până nu demult rezervată penibililor de tip Măruță, Trăistaru sau Gâdea. Hei, până și Măruță, l-ați văzut pe poltron în ultima vreme?, până și el și-a lăsat barbă. Simely are barbă, și Smiley este omul care a compus deja 100 de melodii despre cum îl traduce gagica. Oamenii care sunt super-înșelați de femei n-ar trebui să mai poarte barbă o perioadă, ar trebui să funcționeze cam ca suspendarea permisului auto.

Tehnic vorbind, dacă lucrurile merg așa, mai avem cinci ani până când inainte să ieși din casă să mergi la frizer îți iei jobenul și-ți răsucești mustața, să fie cât mai înfoiată cu putință. Nu de altceva, dar nu se văd bine dacă mergi cu velocipedul electric spre locul unde ai treabă. Nu mai există cale de întoarcere, în curând o să arătăm toți ca ăia din manualul de istorie modernă a României, ăla de clasa a XII-a (dacă se mai face așa ceva).

Share links: |

© 2019 Ovidiu Eftimie. All rights reserved.

Theme by Anders Norén.