Ovidiu Eftimie

Cartierul General

Menu Close

Întrebare fff importantă pentru cercetătorii de la Măgurele

Zilele aceastea s-a anunțat că la Măgurele, unde se află cel mai puternic laser din lume, s-a obținut o putere de 10 petawați, care e ceva enorm, bănuiesc. Laserul ăla e extrem de important, se vor studia interacțiunile dintre razele gamma și fotoni, cu aplicații în nenumărate domenii, de la chirurgie oncologică la călătorie în timp. Presupun că sunteți la curent, vorba aia, cu diferitele descoperiri în domeniu, recent niște savanți au întors timpul înapoi cu ceva computer cuantic, pornind de la o idee foarte simplă, de care am scris și eu, și-anume că dacă timpul e o dimensiune, din punct de vedere fizic putem circula în orice direcție pe el, nu doar înainte. Am scris într-o carte despre asta, era explicată mai bine de angajații ministerului Transporturilor.

Iar dacă cumva sunteți printre nefericiții care ați citit cărțile și vă întrebați dacă mai scriu vreuna, răspunsul este mda, adică am toate ideile, doar că sunt profund afectat de lene.

În fine, dacă nu vă înteresează asta și ați venit doar pentru titlu, întrebarea mea e următoarea. Dacă cel mai chel om din lume trece prin dreptul celui mai puternic laser din lume, avem o șansă să creem un soare artificial au ba? Și dacă da, ce mai așteptăm, să ne-o ia chinezii înainte?

Share links: | | Din aceeași serie au mai apărut: |

© 2020 Ovidiu Eftimie. All rights reserved.

Theme by Anders Norén.