Ovidiu Eftimie

Cartierul General

Menu Close

Ingredientul esențial al banditului român este obrăznicia

Chemat la Parchet să dea lămuriri cu privire la activitatea sa infracțională sau a complicilor lui, liderul PSD, Liviu Dragnea, a grohăit următoarele.

Românii la un moment dat trebuie să se hotărască dacă în loc de o alimentare cu apă preferă un denunţ, dacă în loc de o şcoală preferă un dosar, dacă în loc de o pâine mai bună preferă nişte cătuşe.

Acum, nu partea cu pâinea e nasoală, deși arată cam ce crede el despre români și el însuși, că n-or să mai aibă ăia pâine dacă intră el la bulău, ci partea aia cu alimentare cu apă și școli. Bueyyyy, Teleormanul a ajuns ținta tuturor bășcăliilor nu pentru că votează PSD în prostie ci pentru că e unul din cele mai înapoiate județe. Sub conducerea lui Liviu Dragnea a ajuns atât de înapoiat, nu a lu’ mama mare. A fost două decade în fruntea județului ăla și uite unde a ajuns.

#saracilor

#saracilor

Care-mi aduce aminte de Gabriela Firea, primarul Bucureștiului, o cucoană care, când deschide gura, ca să nu se prindă lumea că-i pute, emite sunete, păreri și, mai ales, expresii gen managment. Ajunsă șefă în cel mai important oraș de cocleți al țării, duduia vorbește de managment deși în cariera ei, ca manager, s-a remarcat doar prin falimente și țepe.

Și, la final, șefu’ la toți mecleții, președintele Klaus Iohannis iese din hibernare și zice că legea asta cu alegerile în două tururi nu e bună.

„În privința votului, într-un tur sau două, mi-am exprimat deseori opinia. Dar acum, după aceste alegeri, cred că devine și mai evident că noul Parlament trebuie să evalueze foarte serios necesitatea introducerii alegerilor locale în două tururi pentru primari”.

Păi da, și-a exprima opinia. Când a promulgat legea asta cu alegerile într-un singur tur. El care întoarce orice lege ce nu-i în avantajul complicilor săi.

Practic, maestrul Klaus e evoluat de la un simplu tăntălău, ajuns printr-un joc al sorții în funcția aia, la gradul de bandit român. Și căcănar, și obraznic.

Share links: | | Din aceeași serie au mai apărut: |

© 2019 Ovidiu Eftimie. All rights reserved.

Theme by Anders Norén.