Se închide Ubuntu One

Ubuntu One era serviciul de cloud al Canonical, compania care dezvoltă UbuntuOS. Explicația oficială e că nu putea face față concurenței serviciilor similare gen Dropbox. Eu, ca om care a folosit ăsta, am impresia că oricum nu le-a prea păsat de el.

Dropbox oferă, gratuit, vreo 2 GB față de cei 5 ai UbuntuOne. Dar UbuntuOne merge instalat doar pe Ubuntu (cred că și pe Linux Mint), Windows și Mac. Pe Crunchbang, de exemplu, care e o distribuție Debian, nu merge. Culmea, Ubuntu e tot o distribuție Debian. Asta nu ar fi o problemă așa mare, nu toată lumea folosește un OS semi-obscur. Dar nu merge nici pe Android, care e destul de răspândit, iar asta e penibil. Prin comparație, Dropbox merge pe orice. Salvez un text pe calculator, îl pot accesa oricând de pe tabletă sau telefon. Pe bune, există soluție inclusiv pentru telefoane pe Symbian.

Următorul pas va fi să renunțe la telefonul ăla excepțional care nu va avea mare succes. Nu pentru că nu ar fi o chestie mișto, să-ți pui telefonul în dock și să-l transformi în desktop ci pentru că designul e făcut de niște daltoniști maniaci, care-ți violează constant retina cu culorile alea imbecile.

Salut, cea de-a doua carte a mea, Bacalaureat, a apărut deja prin librării. O găsești online la Emag, Nemira, Cărturești sau Libris.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *