Ovidiu Eftimie

Cartierul General

Menu Close

În Republica Moldova finanţăm doar fundamentalismul ortodox

Discuţie azi pe la prânz pe tema finanţării revistei “La Plic” de către ICR. Revista este moldovenească, a primit finanţare ICR pentru anul acesta, de la anul nu va mai primi din cauza “unor derapaje”.

Care ar fi acelea am aflat de la dl. Ion Mircea, directorul direcţiei Români în afara ţării, din institutul cu pricina. Acesta a povestit la Radio România Cultural cam ce nemernicii au făcut moldovenii. De exemplu în numărul doi…

… au înfăţişat o fotografie cu statuia lui Ştefan cel Mare care avea în mână, în loc de sfânta cruce (pe bune, aşa s-a exprimat ayatollahul)  o bicicletă…

Alt derapaj dezvăluit de dl. Mircea Ion (sau Ion Mircea) este că, într-unul din numerele revistei s-a tipărit o bancnotă de 100 de dolari “cu chipul mântuitorului nostru Iisus Cristos”. Pe verso era cina cea de taină.

Mujahedinul creştin-ortodox a contiunat exprimările de genul ăsta, cum noi ca popor creştin trebuie să ne împrietenim creştineşte cu cei din republica prietenă şi tot aşa. Aş putea să pariez, şi nu cred că aş pierde, că omul nostru crede că arabii put, sunt înapoiaţi mintal şi nu cred în Dumnezeul Adevărat.

Revista Plic se poate găsi aici.

Share links: | | Din aceeași serie au mai apărut: |

© 2020 Ovidiu Eftimie. All rights reserved.

Theme by Anders Norén.