Ovidiu Eftimie

Cartierul General

Imaginea României în lume poate suferi o îmbunătățire vizibilă

Am aflat zilele astea o cestie care m-a umplut de respect și bucurie. În sfârșit voi putea merge mândru în Europa, ba chiar pe planetă și, când cineva mă va întreba „ia zi, săracule, ce țară e aia, România” o să am ce-i zice. În loc să-i povestesc de Hagi, Nadia sau Brâncuși sau alți obscuri, îi arăt poza de mai jos.

– Ghiarure, știi cine-i ăsta? Ăsta e un polițai de la noi care nu poate fi primit în Academia de Poliție, să se facă ofițer, e obez. Înțelegi, bă, ce polițai avem? Și ăsta e unul de la Circulație, dacă ți-i arăt pe ăia de la Criminalistică te caci pe tine de frică.

După care plec și-l las pe el să plătească berile.

12 Comments

 1. KRK_RP

  Eftimie, cauta pe Google mai multe despre indicele de masa corporala (BMI in engleza). Nu este o inventie romaneasca, este un standard folosit peste tot in lumea asta, iar dupa acel standard, Godina intra la obezi.
  Da, este un standard pentru persoane normale, sportivii intra de obicei la obezitate din cauza mase musculare, dar acesta este standarul medical. Nu ai ce sa-i faci.

  • eftimie

   Binențeles că ai ce să faci. Înlocuiești cu standardul medical cu un om, cu creier, care poate să-l pună pe ăla măcar la niște flotări să vadă diferența între un obez și un om solid. Asta dacă nu e orb. Să anunți cu mândrie că tu ai un standard medical pe care te bazezi, care e de fapt doar un simplu raport matematic e ca și cum te-ai lăuda că ești tâmpit și scopul tău în viață e să fii mai tâmpit decât un raport matematic.

   • Marin

    Peste tot in lume daca BMI arată că ești obez, poți să fii tu Me Olympia tot trebuie sa faci niste analize medicale simple, ieftine, care sa confirme că sunt mușchi, nu sunci.

   • Andrei

    Peste tot, înafară de SUA. Citez din cerințele de recrutare pentru departamentul din LA: There is no minimum or maximum height or weight limit. However, Your weight must be appropriate for your height and build.

   • KRK_RP

    Eftimie, sunt sigur ca ai citit macar pagina de Wiki despre indicele de masa corporala, dar o sa las link-ul aici pentru cei care nu stiu despre ce e vorba

    https://en.wikipedia.org/wiki/Body_mass_index

   • @Marin
    “Peste tot in lume” in afară de US si Canada. Si poate și în alte țări, da’ mi-e lene să caut.

 2. Dan

  Nu vreau sa fiu rau , dar sunt in SUA si consider sa ma duc in Air-Force. Am vb cu recrutorul si mi-a luat niste masuri (sunt same shit cu alea din oricare ramura militara) si mi-a zis boss, trebuie sa slabesti. Am 1.94 si 95 de kile, consitutie mai mult decat suficient atletica.

  – circumferinta abdomenului: sunt la limita superioara
  – greutatea: sunt la limita superioara.

  • Ideea e să încapi în costum. Nu încapi – pa!

   • alex

    Asta era doar la avioanele CIA, boss!

    Totusi omul e putin cam prea inalt pentru un pilot de supersonic.

 3. Radu

  Mai bate-ti cariciul de Godina, ca prea le stie el pe toate. Hai, ca n-o fi foc! 🙂

 4. dar, de ce ai avea un cacat de cantar cu calcul grasime? unu serios e chiar si 80E

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme by Anders Norén