Ovidiu Eftimie

Cartierul General

Menu Close

Îi jelim degeaba pe ăia înghesuiți pe DN1 – Valea Prahovei

Știu că informația asta te va surprinde, dar cică iar a fost înghesuială pe Valea Prahovei unde mii de români s-au dus să se distreze sau ceva. Oamenii sunt nemulțumiți și triști că e așa, cică nu se mai poate, că trebuie făcut ceva.

DAR! Ăia sunt oameni care se duc la distracție pe Valea Prahovei. Serios, ăla e un loc extrem de nasol. Am fost acu’ vreo doi ani la Azuga, acu’ vreo 4 la Bușteni, acu’ vreo 6 la Sinaia, pe banii altora, evident. Toate stațiunile astea sunt urâte cu spume. N-au fost gândite pentru afluxul de turiști auto și sunt mașini peste tot în weekend, ca la târg. În Bușteni arată mișto muntele ăla de la distanță și cam atât. Sinaia are castelul și hotelul ăla fain din centru, în rest e urâțică, de-a dreptul deprimantă. La Azuga am stat la un hotel lângă pârtie, au dat ăia manele latino la maxim toată ziua, cât să nu te poți relaxa un minut. Încă mai găsești restaurante unde sunt vechile chifle ONT, cele mai searbăde chifle create vreodată de mintea umană. Și aia e partea comestibilă din mâncare. La Bușteni hotelurile arată sintetic, cu termopane de-alea industriale.

Zic, mergi odată, vezi că-i nasol, n-are rost să te mai duci. De ce te mai duci? Ești atât de însetat de manelele care răsună în pensiune? Sunt pârtiile atât de excelente că nu le găsești altundeva în țara asta? Că prețuri mici știu că nu sunt. Ai un drum neplăcut spre un loc neplăcut în zilele în care ar trebui, teoretic, să te relaxezi.

Așa că nu sunt convins că e ceva ieșit din comun traficul ăla infect. E doar preludiul la masochism. Genul de oameni care se omoară pe-acolo consideră fain, probabil, și restul mizeriei din zonă. De-aia nu mi se pare normal să-i plângem pe oamenii de-acolo, moșule, îți place acel trafic infect dacă te tot duci acolo. Și stațiunile alea penibile. De ce plângi când faci ceva ce-ți face plăcere?

Share links: | | Nou! De la Mizil la Lună, epub sau pdf, gratis.

© 2019 Ovidiu Eftimie. All rights reserved.

Theme by Anders Norén.