Ovidiu Eftimie

Cartierul General

Menu Close

Idei cadouri de sărbători pentru credinciosul de lângă tine

Se tot vorbește că sărbătoarea Crăciunului a devenit prea comercială, că lumea se aruncă să spargă bani la mall-uri, că Moș Crăciun a fost inventat de Coca-Cola (ceea ce e adevărat). E doar supărarea celorlalți creștini care au inventat sărbătoarea cu nașterea Domnului doar cu câțiva ani mai devreme. Puteți verifica, în România nu sărbătorea nimeni nașterea lui Dumnezeu pe 25 în urmă cu două secole, iar în urmă cu vreo patru nici măcar nu era băgată în seamă.

Dar, în fine, dacă anul acesta ai decis să pretinzi că ești creștin-ortodox și supărat pe consumerism, iată câteva recomandări de cadouri pentru tine și apropiații tăi.

Biblia cu fermoar

Dacă te întrebi „la ce e nevoie de o biblie cu fermoar”, înseamnă că pe tine te-a evitat Duhul Sfânt în mod constant. În primul rând o protejează dacă umbli tot timpul cu ea după tine. Apoi, poți să-ți ții banii și cardurile în ea, că lumea îți fură din rucsac portofelul, nu Biblia. Ateii și vampirii sunt speriați de Biblie și n-ar pune mâna pe ea. Sau ar lăsa-o în pace. Googăliți „biblie cu fermoar” să vedeți cât de hot e item-ul ăsta.

Variantă: Biblia pentru femei

Ok, știm că femeile creștine sunt diferite de bărbații creștini, dar din ce am observat din această lungă listă de biblii pentru femei, diferența principală e că nu le place crucea. Aparent, majoritatea bibliilor pentru femei conțin imaginea unor mâini împreunate pentru rugăciune, un pește stilizat sau cu flori și bufnițe, why not?

Timbre ortodoxe

Romfilatelia (da, mai există) a scos o colecție specială „Crăciun 2018” în care scrie, din motive care-mi scapă, și Christmas 2018. Sunt colițe, au niște icoane interesante pe ele, pentru cei care vor să-și pună imaginile astea într-un album frumos. Sau poți să le ții în Biblia cu fermoar, iată!

Tămâie

Sigur, Glade miroase mișto, dar parcă e artificial rău mirosul ăla. Pe de altă parte, poți să-ți faci casa să miroasă ca o biserică, sau măcar să mai acoperi mirosul de sarmale. Un kil de tămâie originală 100% Athos costă 322 de lei pe shop-ul online ar Mitropoliei București și am impresia că merită banii. Plus că nu trebuie să-ți iei rezervă de-aia ce se schimbă la fiecare 6 luni, cum e la Glade sau alte prostii de-astea parfumate.

Potir aurit

Sigur, poți să bei tu cu creștinii tăi de sărbători din cană, ca săracii, dar cine nu s-ar bucura dacă i-ai face cadou un pocal? Chiar și ateii. Prețurile încep de pe la 90 de lei și ajung până la 41.000 de lei în cazul unui potir aurit de 3 litri tunat, din cupă argintată cu icoane email, filigran și pietre.

Doamne-ajută, spor la cumpărături.

Share links: |

© 2019 Ovidiu Eftimie. All rights reserved.

Theme by Anders Norén.