Ovidiu Eftimie

Cartierul General

Menu Close

Icoana Maicii Domnului plânge și face minuni, face minuni și plânge

Conform unui recensământ semi-oficial, în momentul de față, în România, plâng concomitent 152 de icoane ale Maicii Domnului, și mai fac și minuni. Avem în total cam 200 de icoane care plâng și fac minuni, Maica Domnului este cea mai tristă dintre toate zeitățile creștine-ordoxe. Practic, avem o icoană plângătoare la 100.000 de locuitori.

Cele mai multe icoane care fac minuni și plâng sunt, firește, în București, unde avem 35 de bucăți din care 28 ale Maicii Domnului. Capitala este urmată de județul Neamț, cu 21 de icoane din care 17 MD, Suceava, cu 19 icoane lăcrimoase, din care 13 MD, și Iași cu 13 bucăți din care 10 ale Maicii. Aici avem și un caz interesant, plânge și icoana MD dar și icoana fiului ei, caz încă neconfirmat oficial de sarcedoții supremi ai bisericii.

În partea cealaltă se remarcă județul Dâmbovița, cu o singură icoană care plânge și face minuni, care nici măcar nu e Maicii Domnului, Ialomița, aceeași situație penibilă, și Dolj, cu două icoane magice, dar niciuna cu mama lui Iisus. De observat este că nu avem date despre Covasna și Harghita, unde aparent nu există nici minuni, nici icoane care să le facă în timp ce plâng. Bistrița-Năsăud, Cluj și Satu Mare sunt județe care au o singură icoană a Maicii care plânge pentru întregi cetățenii.

Pe lângă doamna sus-menționată există în câteva județe locuri unde au loc evenimente magice predacice, la Brașov în zona Perșani, la Buzău, zona Aluniș, în Hunedoara și în Prahova, unde există un loc predacic atât de magic încât a fost menționat inclusiv în Dacia Preistorică a lui Densușianu. Mai putem observa și cazul bizar al județului Constanța, unde deși există 8 icoane care plâng și fac minuni, doar trei sunt ale Maicii Domnului, munca de plâns și minunății fiind lăsată în seama zeităților minore.

Datele despre oameni ne spun că un lăcrimat normal produce 0,02 ml de lichid pe minut, adică 28,8 ml pe zi sau 10 litri pe an. În total icoanele ortodoxiei produc 2000 de litri pe an, iar dacă lacrimile sunt cam 99% apă, putem spune că se produc două tone de lacrimi sfinte pe an, deci n-avem de ce să ne îngrijorăm, suntem în parametri normali.

O zi bună vă doresc.

Share links: | | Din aceeași serie au mai apărut: |

© 2020 Ovidiu Eftimie. All rights reserved.

Theme by Anders Norén.