Ovidiu Eftimie

Cartierul General

Menu Close

Hop şi eu în #expeditiaverde

Azi e Ziua Internaţională a Mediului. Anul ăsta se merge pe ideea “Pădurile: Natura în serviciul dumneavoastră”. Pădurile sunt lucrurile acelea verzi care ne ţin aerul curat în timp ce noi ne chinuim să-l poluăm cu diverse utilaje, printre care şi automobile.

Este unul din motivele pentru care conduc o maşină mică ce consumă puţin. Câţi bani am dat pe ea puteam să-mi iau două bemveuri second cu 3000 cmc şi 200 CP. Sau un Land Rover second. Mi se pare penibil orice gagiu care umblă cu maşini ce consumă 50 la sută doar că vrea să care trei tone după el de fiecare dată când se duce la mall să agaţe gagici. Mai ales în România sau în Braşov unde viteza medie este de 45km/h.

Renault România mi-a oferit posibilitatea să demonstrez avantajele unei astfel de maşini. Îmi dau un Renault Clio, 1,5 dci, care consumă, după spusele lor, 3,5 în exterior, 4 urban. La fiecare sută de kilometri (ăştia-i fac în două zile) îmi rămân bani de câteva beri. Care, spre deosebire de combustibilul fosil, nu va dispărea în 50 de ani.

Ar mai trebui să fac ceva, e o competiţie la mijloc. Trebuie să demonstrez că Braşovul este cel mai “eco” oraş din România. În luptă mai intră Chinezu, pentru Bucureşti, Andrei Crivăţ, pentru Timişoara şi Marius Sescu pentru Iaşi.Voi avea mai multe chestii de făcut, de la identificat spaţii verzi la cartat gunoaie alături de Let’s Do It România la şofat vreo 2000 de kilometri prin ţară în vizită la adversari. A, şi voi da şi nişte premii pentru susţinătorii mei, nimic extravagant. Doar nişte obiecte foarte utile.

Pagina campaniei este aici. Bannerul de deasupra tot acolo duce. Deocamdată e mai multă activitate pe pagina de Facebook, unde voi pune şi eu update-uri.

Share links: | | Din aceeași serie au mai apărut: |

© 2020 Ovidiu Eftimie. All rights reserved.

Theme by Anders Norén.