Ovidiu Eftimie

Cartierul General

Hop şi eu în #expeditiaverde

Azi e Ziua Internaţională a Mediului. Anul ăsta se merge pe ideea “Pădurile: Natura în serviciul dumneavoastră”. Pădurile sunt lucrurile acelea verzi care ne ţin aerul curat în timp ce noi ne chinuim să-l poluăm cu diverse utilaje, printre care şi automobile.

Este unul din motivele pentru care conduc o maşină mică ce consumă puţin. Câţi bani am dat pe ea puteam să-mi iau două bemveuri second cu 3000 cmc şi 200 CP. Sau un Land Rover second. Mi se pare penibil orice gagiu care umblă cu maşini ce consumă 50 la sută doar că vrea să care trei tone după el de fiecare dată când se duce la mall să agaţe gagici. Mai ales în România sau în Braşov unde viteza medie este de 45km/h.

Renault România mi-a oferit posibilitatea să demonstrez avantajele unei astfel de maşini. Îmi dau un Renault Clio, 1,5 dci, care consumă, după spusele lor, 3,5 în exterior, 4 urban. La fiecare sută de kilometri (ăştia-i fac în două zile) îmi rămân bani de câteva beri. Care, spre deosebire de combustibilul fosil, nu va dispărea în 50 de ani.

Ar mai trebui să fac ceva, e o competiţie la mijloc. Trebuie să demonstrez că Braşovul este cel mai “eco” oraş din România. În luptă mai intră Chinezu, pentru Bucureşti, Andrei Crivăţ, pentru Timişoara şi Marius Sescu pentru Iaşi.Voi avea mai multe chestii de făcut, de la identificat spaţii verzi la cartat gunoaie alături de Let’s Do It România la şofat vreo 2000 de kilometri prin ţară în vizită la adversari. A, şi voi da şi nişte premii pentru susţinătorii mei, nimic extravagant. Doar nişte obiecte foarte utile.

Pagina campaniei este aici. Bannerul de deasupra tot acolo duce. Deocamdată e mai multă activitate pe pagina de Facebook, unde voi pune şi eu update-uri.

21 Comments

 1. ionuţu

  domnule, eu te susţin. 😉

  • eftimie

   Merci. Evident va exista un moment cu bere pentru toti sustinătorii. Probabil la vreun SM din luna asta cand o să aduc cele cuvenite 🙂

 2. Manuel

  Felicitari pentru participare. Cred ca e potrivit sa scriu si eu despre tine. Brasovul sa bata!

 3. cățelul alpha

  Te contrazic. Viteza medie orară e chiar mai mare de 45 km/h, undeva între 50-55 km/h. Eu zic ca Brașovul să bată dacă merită. Vezi să nu te prindem că împingi mașina precum taximetriștii doar ca să consumi mai puțin. 😛

  • eftimie

   Facem un pariu si-o probă? Cu puţin noroc, în timpul zilei, din Noua in Bartolomeu sau din Schei in Triaj nu poti scoate o medie orara mai mare de 45. Sunt semafoare, prioritati si multe intersecţii. (cu Triajul aş putea greşi, acolo e drum liber cu 70km/h limita de viteza)

   • cățelul alpha

    Stai ușor că eu mă refeream la viteza orară pe otostrăzili noastre minune. În oraș nici n-are rost să calculăm așa ceva.

 4. Felicitari pentru campanie si multa bafta. Voi urmari si eu evolutia ta de-a lungul ei.

 5. ne bagam ca-mi place verdele :))

 6. Ihearlights

  Bai, daca ii de bere, te sustin si eu. Chinezu inca nu ne mituieste cu nimic :p
  hai, have fun si cel mai eco sa castige

  • eftimie

   Tu ar trebui sa susţii aşa, din principiu, ca să poţi să te lauză mai încolo că ai pariat pe calul câştigător.

   • ihearlights

    pai de aia te sustin ma, da nu pot sa zic pe fata asta. asa ca am bagat berea la inaintare

    • cățelul alpha

     Bre Bogdane, vezi să nu intre Chinezu p-acilea, că ai încurcat-o. 😛

 7. No, dacă e cu bere mă bag și eu. Dacă tot ajung prin Brașov în expediția verde, poate ne intersectăm pe la o terasă, fie și pentru o blondă fără alcool.

 8. Liliana F.J.

  Chiar citisem si eu comunicatul Renault, cu expeditia verde, dar nu stiam ca e si un blogger brasovean. Felicitari si mult succes!

  • eftimie

   Din câte ştiu eu scria şi că e şi Braşovu băgat şi că e Ovidiu Eftimie acel blogger.

 9. Liliana F.J.

  Da, acum am recitit si am vazut in atasament pozele cu “eroii”. Citisem in diagonala si pana la finalul comunicatului nu am ajuns.

 10. Unde ai vazut tu ma 45km/h viteza medie? :))

  Anyway, te sustin si eu da’ numa’ cand oi vedea masina, sa ma asigur ca intr-adevar e “verde”.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Theme by Anders Norén